„Colegii” - încă o istorie în cadrul campaniei media „Cunoaște-mă, Respectă-mă, Susține-mă!”



campania logo text jos web„Am o dizabilitate, dar nu sunt stricat. Oferă-mi suport și îmi vei cunoaște abilitățile!” - este unul din mesajele campaniei media „Cunoaște-mă, Respectă-mă, Susține-mă!”, lansată de Keystone Moldova. Una dintre activitățile campaniei media este publicarea istoriilor personale ale tinerilor cu dizabilități, povestite conform tehnicii storytelling. Astăzi vă invităm să lecturați o istorie povestită de Ștefan:

Colegii

Într-o zi de miercuri, eram la lecția de limba română. Aveam de scris o compunere. Eu stăteam concentrat și scriam. Iar băiatul din banca din urmă, Andrei, m-a împuns cu degetele între coaste. Am simțit, dar am tăcut. Nu m-a durut, dar era o senzație tare neplăcută, parcă m-a electrocutat.

Scriam mai departe. El a început să râdă și ceilalți colegi au început să râdă împreună cu el. Profesoara a observat și i-a spus:

- Andrei, dă-i pace! De nu îți pun 2.

În acea zi, Andrei nu  mi-a mai făcut nimic.

Câteva zile mai târziu, tot la ore, scriam și am vrut să scot ceva din geantă. Atunci am observat că geanta nu este la locul ei. M-am uitat prin părți și am văzut că geanta mea era jos, în spatele clasei. M-am ridicat și am mers după ea și am spus că voi anunța directoarea. Am încercat să-l sperii pe Andrei. El s-a făcu că nu știe nimic. A tăcut.

Așa a continuat mulți ani. Până în clasa a IX-a.

Ștefan

Campania se desfășoară în cadrul proiectului “Media și comunicare pentru o comunitate incluzivă”, implementat de Keystone Moldova, cu susținerea financiară a Fundațiilor pentru o Societate Deschisă / Inițiative în Media și Sănătate și a Fundației Soros-Moldova.