Întreabă-ţi candidaţii la funcţia de primar şi consilier local/ raional ce vor face în următorii 4 ani cu deşeurile, apa uzată, spaţiile verzi



În contextul  alegerilor locale care vor avea loc în Republica Moldova la data de 14 iunie 2015, Centrul Naţional de Mediu desfăşoară o campanie de informare orientată atât spre viitorii aleşi locali cât şi pentru alegători cu scopul de a îndemna participanţii la alegeri să se implice activ în soluţionarea problemelor de mediu.

bic poster 2 1Dreptul la un mediu curat este dreptul fiecărui cetăţean garantat prin Constituţie (art. 37), de aceea fiecare alegător trebuie să se asigure că viitorul său primar şi consilier local sau raional îi va respecta acest drept.

În acest sens, Centrul Naţional de Mediu a elaborat 1000 de postere cu mesajul „Întreabă-ţi candidaţii la funcţia de primar şi consilier local/ raional ce vor face în următorii 4 ani cu:

  • Deşeurile din localitate
  • Apa uzată din localitate
  • Spaţiile verzi şi fâşiile de protecţie a râurilor din localitate”

Posterele vor fi distribuite de Centrul Naţional de Mediu în colaborare cu Inspectoratul Ecologic de Stat în fiecare primărie.

 

 

 

 

 

 

 

 

flagAcest poster este realizat în cadrul proiectului „Promovarea valorilor ecologice europene la nivel local în Republica Moldova” implementat de CNM  graţie susţinerii generoase a poporului american prin prisma  Programului de Granturi pentru Democraţie  al Ambasadei SUA din Republica Moldova.

Informaţiile  incluse în acest poster aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat pe cele ale Departamentului de Stat al SUA.