Votul tinerilor contează!



foto fotoTinerii din satele Stoicani şi Schineni au fost informaţi despre importanţa participării la vot. 50 de tinerii şi-au confirmat prezenţa la vot în cadrul alegerilor locale generale din 14 iunie.

Informațiile furnizate în cadrul sesiunilor de informare au fost interesante şi utile atât pentru elevi, cât şi pentru profesori. Participanţii au aflat mai multe despre organele electorale şi principiile votului, dar şi cine are dreptul să-şi exprime votul potrivit Codului Electoral şi Constituţiei Republicii Moldova.

“Nimeni nu are dreptul să mă influenţeze cumva, indiferent pe cine aleg să votez. Am înţeles că nu este îndeajuns să-ţi cunoşti drepturile, dar trebuie să și le aplici”, ne-a comunicat un participant la sesiune. Pentru a evita cumpărarea voturilor şi falsificarea lor, tinerii au înțeles că este important să meargă la vot.

Reamintim că, dreptul de a alege îl au cetățenii Republicii Moldova care au împlinit, inclusiv în ziua alegerilor, vârsta de 18 ani, cu excepţia celor privaţi de acest drept în modul stabilit de lege.

Sesiunea de informare şi sensibilizare a tinerilor s-a desfăşurat în cadrul proiectului ”Viitorul ales de tineri”, finanțat de Departamentul de Stat și implementat de Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA. Scopul proiectului este de a dezvolta oportunitățile de participare și implicare activă în viața comunităților pentru tinerii cu vârsta de până la 30 ani din localitățile raionului Soroca.