Află cum vom vota la 14 iunie



Următoarea sesiune de informare din cadrul proiectului ”Viitorul ales de tineri” a avut loc în satul Ocolina, raionul Soroca. Cu ajutorul jocurilor interactive şi a dialogului de la egal la egal, tinerii lideri formatori de opinie au explicat pe înţelesul tuturor participanților rolul participării tinerilor la alegeri.

Prin urmare, aceştia au fost implicaţi într-o serie de activităţi, menite să explice în detalii procesul de votare şi cauzele pasivităţii în timpul scrutinului electoral. Tinerii au înscenat procesul electoral şi au discutat despre prevederile Codului Electoral.

Etapele votării, citate de către tineri, sunt următoarele: biroul electoral al secţiei de votare înmânează alegătorului buletinul de vot, conform listei electorale, numai la prezentarea actului de identitate; la primirea buletinului de vot, alegătorul semnează în lista electorală în dreptul numelui; buletinul de vot se completează de către alegător numai în cabina pentru vot secret; alegătorul aplică ştampila cu inscripţia "Votat" în interiorul cercului unui singur patrulater din buletinul de vot; buletinul de vot este pliat şi introdus în urna de vot.

La finalul activităţii, tinerii au primit câte un pliant despre proiect și ceea ce trebuie să cunoască despre procesul electoral. „Votul tău e cel mai tânăr!” este motoul campaniei de informare și sensibilizare a tinerilor, care se desfășoară în luna curentă în localitățile raionului Soroca.

Proiectul ”Viitorul ales de tineri”, este finanțat de Departamentul de Stat și implementat de Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA.

Mai multe detalii, aflați pe site-ul youthsoroca.md.