Circa 5000 de cetățeni au sărbătorit Ziua Europei la Cahul



Cahul, 11 mai 2015

Comunicat de presă

 

Circa 5000 de cetățeni au sărbătorit Ziua Europei la Cahul

 

În seara zilei de 10 mai 2015, CRAION CONTACT-Cahul în colaborare cu Asociația pentru Cooperare și Comunicare Democratica DIALOG/Centrul Pro-Europa Cahul au organizat la Cahul un eveniment de amploare dedicat Zilei Europei.

Circa 5000 de cetățeni au venit în ”Piața Horelor” din oraș, unde a avut loc un spectacol grandios cu participarea artiștilor locali și naționali. Ziua Europei este o sărbătoare anuală a păcii și unității europene, pentru cahuleni acest eveniment fiind deja o tradiție. În acest an ”Ziua Europei la Cahul” a fost desfășurat de Organizațiile Societății Civile din Cahul, partenere în cadrul Campaniei de informare europeană ”EUROPA PENTRU TINE” lansată prin intermediul programului ”Parteneriate pentru o Societate Civilă Durabilă în Moldova” implementat de FHI360 cu suportul financiar al USAID.

În scenă au evoluat grupele de dansatori ale ansamblului profesionist  de muzică și dans popular “Izvorașul” și ”Nufărul”, ansamblul de dansuri moderne ”Bobocelul”, tineri interpreți din Cahul printre care Gabriel Nebunu, Bunescu Sergiu, Duca Oxana, Hioara Paula. Voluntarii CRAION CONTACT-Cahul, Centrului Pro-Europa Cahul și a asociației ”Perspectiva” Cahul au distribuit pliante informative, au animat publicul implicând-i în flash-mob-uri.  În partea a doua a spectacolului toți participanții s-au bucurat de un concert fascinant cu participarea bine cunoscuților interpreți  Ion Suruceanu și Nelly Ciobanu. Publicul a fost foarte receptiv și a cântat împreună cu interpreții,  atmosfera plăcută fiind susținută de moderatorul Mircea Marco. Spre final toți doritorii au dansat ”Hora Europei”.

Mai multe poze care reflectă evenimentul găsiți aici: https://www.facebook.com/craion.cahul/media_set?set=a.1621644591411865.1073741839.100006990199412&type=3

 

”Evenimentul a fost organizat de către CRAION CONTACT-Cahul în colaborare cu Pro-Europa Cahul cu suportul oferit de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) prin intermediul FHI 360 și Fundației Est-Europene. Acest eveniment este posibil datorită ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Opiniile exprimate aparțin autorilor și nu reflectă în mod necesar poziția USAID sau a Guvernului SUA.”