Vă invităm să mai lecturați o istorie în cadrul campaniei „Cunoaște-mă, Repsectă-mă, Susține-mă”



„Am o dizabilitate, dar nu vreau milă. Susține-mă doar atunci când am nevoie!” - este unul din mesajele campaniei „Cunoaște-mă, Respectă-mă, Susține-mă!”. 

Astăzi vă invităm să lecturați istoria lui Vadim:

 

Am întors leul pe care îl datoram  

Era prima oară când am fost singur la magazin. Nu țin minte ce trebuia să cumpăr atunci: suc sau pâine. Am intrat în magazin și i-am zis vânzătoarei:

- Dați-mi, vă rog…

- Da tu bani ai? mă întreabă vânzătoarea.

- Am. Am și sacoșă, dacă vreți.

Trebuia să achit 10 lei și mie nu-mi ajungea încă unul. Aveam doar 9.

- Nu-i nimic, zice vânzătoarea. Lasă…

În timpul cât ea mi-a pus produsele în sacoșă, îi sună telefonul. Și am auzit un pic din conversație. Îi spunea persoanei cu care vorbea: „A venit aici un sărman, unul ca vai de capul lui”. Eu atunci nu i-am zis nimic. Dar leul acela pe care i-l datoram, i l-am dus mai târziu:

- Poftim!

Mi-a zis:

- Nu, nu, lasă!..

I-am zis:

- Poftim!

Până la urmă, nu a vrut să-l ia. 

Vadim

 

Aceasta este o istorie reală a unei persoane cu dizabilități. Istoria este povestită după tehnica storytelling și face parte din Campania “Cunoaște-mă, Respectă-mă, Susține-mă!”, lansată de Keystone Moldova. Campania se desfășoară în cadrul proiectului “Media și comunicare pentru o comunitate incluzivă”, implementat de Keystone Moldova, cu susținerea financiară a Fundațiilor pentru o Societate Deschisă / Inițiative în Media și Sănătate și a Fundației Soros-Moldova.