CNM invită mîine la salubrizarea malurilor râului Ciuhur!



11127214 951759884863627 5569180994857879130 nCentrul Național de Mediu invită din nou la salubrizare! De data aceasta acţiunea va avea loc în nordul ţării, în localitățile amplasate pe cursul râului Ciuhur. Salubrizarea de primăvară a râului Ciuhur va avea loc mâine pe data de 23 aprilie 2015 între orele 09.00-14.00!

Campaniei s-au alăturat primăriile localităților amplasate de-a lungul râului Ciuhur și tinerii care își fac studiile în gimnaziile și liceele din 19 localități din 3 raioane (Ocniţa, Edineţ, Rîşcani) la nordul Moldovei, și anume: s. Bîrlădeni, or. Cupcini, s. Grinăuţi Moldova, s. Dîngeni, s. Mihăleşeni, s. Ocniţa (raionul Ocniţa), s. Ruseni, s. Goleni, s. Brătuşeni, s. Stolniceni (raionul Edineţ), s. Stolniceni, s. Duruitoarea Nouă, s. Horodişte, s. Pociumbăuţi, s. Pociumbeni, s. Văratic, s. Zăicani, s. Costeşti (raionul Rîşcani). Acțiunea se va desfășura în fiecare localitate între orele 09.00 și 14.00.

Evenimentul de deschidere a campaniei de salubrizare va avea loc în oraşul Cupcini la ora 13.00 la care vor participa reprezentanţi ai Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Chişinău, reprezentanți ai Ministerului Mediului, Preşedintele Consiliului Raional Edineţ Primarul oraşului Cupcini. Totodată în cadrul evenimentului de deschidere va fi organizat un flash-mob pentru protecția rîului Ciuhur cu accent pe promovarea standardelor de mediu la nivel european cu participarea tinerilor care îşi fac studiile în liceele şi gimnaziile din oraşul Cupcini. Acţiunea de salubrizare va aduna cca 400 de participanţi în or. Cupcini şi circa 1000 de participanţi în celelalte localităţi amplasate pe cursul râului.

Sperăm mult ca elanul celor care s-au alăturat pînă la acest moment acțiunii noastre să fie molipsitor și să vedem alături de ei mulți alți cetățeni responsabili şi dornici să-și aducă personal contribuția la curățarea malurilor râului Ciuhur.

Succesul vine dacă suntem uniți, dacă există responsabilitate civică și spirit de echipă! Iar schimbarea vine doar dacă depunem împreună efort! Echipamentul necesar pentru desfășurarea acțiunii va fi asigurat de Centrul Național de Mediu.

De asemenea, facem un îndemn reprezentanților mass-media să se alăture campaniei și să mediatizeze această acțiune pentru a convinge și mai mulți cetățeni că schimbarea atitudinii vine din responsabilitate și muncă cot la cot, indiferent de vârstă şi domeniu de activitate. Startul acțiunii se va da în fiecare localitate sus-menționată unde echipa CNM te va echipa cu saci și mănuși și optimism pentru a readuce la viață râul Ciuhur!

Te așteptăm cu mare drag! Pentru detalii vis-a-vis de orarul salubrizărilor pentru fiecare localitate sus-menționată, vă rugăm să ne contactați la nr.: 022 83 67 27 sau la mob.: 069111863. Persoană de contact: Mihai Mustea, Manager Programe Politici de Mediu.

flagCampania de salubrizare a râului Ciuhur se va organiza în contextul proiectului „Promovarea valorilor ecologice europene la nivel local în Republica Moldova” implementat de CNM cu suportul Ambasadei SUA la Chişinău, al cărui scop este de a promova valorile şi standardele europene de mediu în Republica Moldova.