Alexandra Conunova – Dumortier: Am o idee – vreau să deschid o fundație de caritate…



”Lena, salut! Eu vreau să înființez în Moldova o fundație în cadrul căreia tineri muzicieni vor vizita spitalele, penitenciarele, hospice-urile și vor susține acolo concerte. Am nevoie de un sponsor care va fi dispus să achite o sumă simbolică acestor muzicieni. Noi am putea scrie un material despre acest subiect?” – asemenea mesaje îți mângâie sufletul, te fac să zâmbești și îți redau speranța că lumea noastră nu este chiar atât pervertită.

Acest mesaj mi l-a expediat o renumită violonistă, o artistă talentată și o muziciană extraordinară – Alexandra Conunova – Dumortier, care acum locuiește și lucrează în Elveția.

1522692 870470846329854 1245798023030811620 o

”Știi, am fost inspirată de o fundație similară, care se ocupă de același lucru, doar că se află în Germania. Sunt niște oameni extraordinari, care vizitează azilurile pentru bătrâni, spitalele oncologice și susțin concerte gratuite pentru copii și bătrâni, interpretând cu virtuozitate piesele lui Ceaikovski, Shostakovich și Vivaldi. Odată am fost cu ei la un asemenea concert – a fost unul dintre cele mai dificile, dar, în același timp, unul dintre cele mai memorabile: la sfârșit, când deja urma să plec de pe scenă, s-a apropiat de mine o bătrânică, m-a luat de mână și mi-a spus: ”Am încetat să mai simt durere în timp ce cântai….”.

Abia de mai puteam să-mi stăpânesc emoțiile și lacrimile”, îmi povestește pe Skype Alexandra.

După aceasta, în mintea Alexandrei s-a născut un gând: să adune în Moldova tineri muzicieni care vor dărui un strop de fericire și de frumusețe acelor viața cărora nu seamănă a fi viață în accepțiunea ei obișnuită.

”Eu voi elabora de sine stătător programul, voi selecta muzicienii și voi planifica concertele, singurul lucru care îmi lipsește este susținerea unui sponsor. Este nevoie de un altruist cu inimă mare care va fi dispus să achite tinerilor onorarii simbolice, pentru că aș vrea să atrag în această activitate elevi și studenți”, continuă Alexandra, ”ca ei să se obișnuiască să evolueze în condiții mai dificile, să înțeleagă că în viață este nu doar fericire și bucurie, ci și durere, și suferință”.

Deocamdată fundația nu are nici denumire, nici cont bancar, nici măcar un super – concept descris pe zece pagini, deocamdată există doar ideea și dorința de a face această lume mai bună. Dacă printre voi, dragi cititori, sunt din acei care ar vrea să ofere ajutor în finanțarea viitoarei fundații a Alexandrei Conunova – Dumortier, o puteți contacta direct, pentru a discuta detaliile unei eventuale colaborări. Așteptăm sugestiile și propunerile voastre!

https://www.facebook.com/aconunova

Email: aconunova@googlemail.com

Skype: al.conunova

http://positivepeople.md/