ANTEM si IDIS Viitorul reiau initiativa de predare a limbii oficiale functionarilor publici



Asociatia Nationala a Trainerilor Europeni din Moldova (ANTEM), in colaborare cu Institutul pentru Dezvoltare si Initiative Sociale ‘Viitorul', relanseaza la 15 septembrie 2008 initiativa de instruire lingvistica a functionarilor publici din Republica Moldova, sustinuta de Înaltul Comisariat al OSCE pentru Minoritati Nationale (Haga). Se preconizeaza ca 300 de functionari publici alolingvi sa beneficieze de instruire lingvistica. Aceasta le va permite exercitarea eficienta a atributiilor de serviciu si va facilita integrarea sociolingvistica, culturala si profesionala a acestora.

Relansarea propriu-zisa a programului va fi precedata de un training pentru profesorii implicati in proiect. Pe 13 septembrie 2008, expertii ANTEM si IDIS vor evalua nivelul de pregatire pentru desfasurarea programului de instruire lingvistica.

Profesorii vor pune in discutie metodologia utilizata, insistand asupra tehnicilor moderne, audio-vizuale de predare-invatare.

Începand cu septembrie 2008, ANTEM a extins spectrul sau de servicii; pe langa cursurile de instruire traditionale, beneficiarii vor avea posibilitatea de a plonja intr-un mediu de comunicare firesc, natural, conform modelului de imersiune lingvistica.

Reteaua profesionala ANTEM a fost сreata in 2005, la initiativa IDIS ‘Viitorul', raspunzand la necesitatile de instruire lingvistica ale adultilor alolingvi si cetatenilor straini din Republica Moldova. Amintim ca in perioada 2005-2008 peste 500 de functionari publici din localitatile cu o populatie multietnica au invatat limba oficiala a statului.

# # #

Pentru detalii, contactati Coodonatorul de proiect Nadejda Boceagov: 930053, antem.moldova@gmail.com