„Ograda Noastra” continuă să ofere șanse egale pentru toții copii



fotoÎn perioada 6-9 februarie 2015 Centrul de Resurse și Consultanță „Ograda Noastra” a oferit rechizite școlare și auxiliare necesare procesului academic în 3 școli din Republica Moldova (Gimnaziul „Gribova”, s. Gribova, r-ul Drochia, L.T.„Mihai Eminescu”, or. Hîncești, și L.T. „Ion Creang”, s. Zîrnești, r-ul Cahul).

După cum afirmă Burrhus Frederic Skinner, „Educatia este ceea ce supravietuieste dupa ce tot ce a fost invatat a fost uitat”.

Experiența „Ograda Noastra” confirmă acest adevăr, astfel procesul de distribuire a voucherelor educaționale a startat cu o ședință de lucru cu părinții, profesorii și administrația celor 3 școli implicate în proiect, discutînd valoarea și importanța părinților în educația copiilor.

Rezultatele care ne bucură sunt tot mai impresionante, un exemplu model este o mamă de etnie romă din orașul Hîncești care timp de 4 luni a frecventat școala împreună cu fetița ei de clasa I obținînd reușite excelente la învățătură și la rîndul ei a învățat și ea să scrie și să citească.

„Copii se bucură mult de rechizitele oferite, le sunt foarte necesare și utile. Din experiența mea, pentru prima dată activez în calitate de facilitator de pregătire a temelor de acasă însă rezultatele obținute în urma realizării acestora sunt semnificative”, a menționat dna. Irina Cibotaru, profesoară de clase primare Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, orașul Hîncești.

Pentru mai multa informație despre procesul de facilitare a temelor de acasă accesați aceasta referință. Inițiativa este realizată de Centrul de Resurse și Consultanță „Ograda Noastra” ONG și partenerii cu sprijinul Fundaţiei Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein (LED).