20 multiplicatori europeni din raioanele Cahul și Cantemir gata de acțiune



logouri

 

 

 

Cahul, 30 ianuarie 2015

Comunicat de presă

        20 multiplicatori europeni din raioanele Cahul și Cantemir gata de acțiune

La data de 29 ianuarie 2015, CRAION CONTACT-Cahul, în cadrul proiectului ”Advocacy și mobilizare pentru o mai mare putere de acțiune și intervenție și Campanie de informare europeană în raioanele de sud ale Republicii Moldova”, a organizat primul atelier de formare a multiplicatorilor europeni din raioanele Cahul și Cantemir.

La atelier au participat 20 persoane, reprezentanți ai OSC-urilor, mediului academic, reprezentanți ai APL și bibliotecari, dornici să devină promotori ai valorilor europene la nivel local. Formatorul acestui atelier a fost dl. Nicolae Dandiș, lector universitar la Universitatea de Stat ”B. P. Hasdeu” din Cahul și directorul ”Centrului Pro-Europa Cahul”.

IMG 7251

Scopul evenimentului a fost de a instrui participanții în calitate de  multiplicatori europeni, care au misiunea de a informa cetățenii din localitățile din care provin despre procesul de apropriere al  Republicii Moldova de Uniunea Europeană. În cadrul evenimentului participanții au avut ocazia să-și lărgească  orizontul cunoștințelor despre Uniunea Europeană.  Formatorul a facilitat discuțiile, a oferit multe exemple și a contribuit la formarea unei viziuni clare asupra mai multor subiecte conform agendei: 

  • Ce este Uniunea Europeană și istoricul ei;

  • Instituțiile Uniunii Europene și rolul lor;

  • Republica Moldova de la Acordul de Parteneriat și Cooperare la Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană;

  • Acordul de Asociere RM - UE: context, structură și obiective.

Cea de-a doua parte a evenimentului a fost axată pe lucrul în ateliere, care a permis  participanților să identifice beneficiile, obstacolele și provocările integrării europene a Republicii Moldova. Toate aceste informații au ajutat participanții să fie mai pregătiți pentru următorul pas important și anume desfășurarea în localități a unui seminar de informare europeană pentru reprezentanții tuturor grupurilor sociale.

Centrul CONTACT-Cahul Vă aduce la cunoștință că șirul acestor ateliere de instruire va continua și pentru persoanele interesate din raioanele Cimișlia, Basarabeasca, Căușeni și Ștefan Vodă.

O gamă multiplă de poze găsiți aici: https://www.facebook.com/craion.cahul 

„Acest comunicat este posibil datorită ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Opiniile exprimate aparțin Centrul Regional de Asistență și Informare a Organizațiilor Neguvernamentale din Moldova ”CONTACT-Cahul” și nu reflectă în mod necesar poziția USAID sau a Guvernului SUA.”