Activitatea jurnalistica in conditii de conflict



La 10 august, in incinta Palatului de cultura „Tcacenko” din or. Tighina sa desfasurat seminarul informativ „Activitatea jurnalistica in conditii de conflict. Problemele reflectarii in massmedia a situatiilor conflictuale”. Aceasta activitate a fost realizata de Asociatia STIM (Facilitarea Initiativelor Creative a Tineretului) din or. Tiraspol, in cadrul programului de minigranturi desfasurat de Asociatia PromoLEX, cu suportul financiar oferit de NED (National Endowement for Democracy).

La seminar au participat 14 reprezentanti ai massmedia din localitati precum: Tighina,Tiraspol, Ribnita. Timp de o zi, participantii au avut oportunitatea sa-si imbogateasca cunostintele in domenii precum: tipurile de conflicte si modalitatea de reflectare ale acestora de catre jurnalisti, tactica si strategia de investigare: tehnici efective si modalitati, rolul massmediei in reflectarea conflictelor, legislatia ce reglementeaza activitatea jurnalistica si normele internationale de stabilire a limitelor admisibile in reflectarea oricaror tipuri de conflicte.

Participantii au dat dovada de interes sporit fata de aceste subiecte, fiind foarte activi in cadrul seminarului, implicindu-se activ in diverse discutii.

Într-un final, participantii si-au imbogatit cunostintele in acest domeniu si au capatat abilitati atit teoretice, cit si practice in ceea ce priveste reflectarea conflictelor. Toti participantii si-au exprimat dorinta si necesitatea desfasurarii seminarelor cu acest generic, deoarece in conditiile situatiei intense si conflictuale existente in societate, este nevoie de jurnalisti profesionisti, care sa mediatizeze aceste evenimente calitativ si echidistant.

Speram cit mai curind sa avem posibilitatea de a citi in diverse surse massmedia Lucrarilor participantilor la acest seminar.

Natalia Gligor,
Coordonator Departament ONG, CRDT

Sursa: Buletin Promolex