Teatrul siguranței rutiere de Ziua Mondială a persoanelor cu dizabilități



În legătură cu marcarea pe 3 decembrie a Zilei Mondiale a Persoanelor cu Dizabilități, Automobil Club din Moldova în colaborare cu Teatrul pentru copii Foișor Fermecat și Inspectoratul Național de Patrulare al MAI au organizat la data de 5 decembrie 2014 spectacolul siguranței rutiere Alex în oraș” la Centrul Comunitar pentru Tineri și Copii cu dizabilități fizice.

 La eveniment, copiii cu nevoi speciale au fost informați, în mod distractiv, despre regulile de circulație și siguranță rutieră, pentru a facilita accesul acestora la traficul rutier și a le asigura o deplasare fără primejdii. Reprezentanții Inspectoratului Național de Patrulare le-au explicat copiilor despre necesitatea folosirii reflectorizantelor pentru pietoni, după care, echipa ACM împreună cu mascota Zebră le-au dăruit fiecăruia cîte un reflectorizant, dar și i-au ajutat să le fixeze corect. Copiii au primit și baloane donate de organizația Operation Florian din Marea Britanie.

Potrivit datelor oferite de Inspectoratul Național de Patrulare, în 2013, în Republica Moldova au fost înregistrate 2603 de accidente rutiere, în urma cărora au decedat 295 de oameni şi 3221 au fost traumatizaţi. De asemenea, s-au produs 485 accidente cu implicarea copiilor, în urma cărora și-au pierdut viața 21 copii, iar alții 545 au fost grav traumatizați.

Proiectul „Alex în oraș” se desfășoară sub egida Federației Internaționale de Automobilism, Fundației FIA (http://www.fiafoundation.org/), iar motivul lansării acestuia este situația alarmantă în țară privind fatalitățile și traumatismele rutiere în rîndul copiilor. Prin urmare, proiectul are ca şi scop reducerea numărului accidentelor rutiere cu implicarea copiilor, prin intermediul educației rutiere și acțiunilor de profilaxie.

 

Află mai mult: http://igp.gov.md/ro/comunicare/stiri/angajatii-inp-alaturi-copiii-nevoi-speciale