Experiențe europene relatate de jurnaliști



eurBeneficiile sistemului educațional din Ungaria, nivelul transportului public din Cehia, afacerile sociale din România sunt câteva dintre subiectele prezentate publicului larg de către un grup de 15 jurnaliști, care au  fost într-o vizită de studiu în perioada 9-13 noiembrie 2014, în trei state membre UE.

Astfel, jurnaliștii au informat cetățenii despre modalitățile de a investi în pregătirea profesională a tinerilor specialiști și locurile de muncă, despre persoanele cu dizabilități cărora li se respectă dreptul la angajare în câmpul muncii și alocarea resurselor europene pentru renovarea transportului public în beneficiul cetățenilor. Prin aceste materiale autorii și-au propus să prezinte diverse aspecte socio-economice din spațiul european, publicul având posibilitatea să-și formeze propriile concluzii despre ce înseamnă integrarea europeană. Mai multe detalii despre vizita de studiu a jurnaliștilor aflați aici.

Articolele realizate de jurnaliști pot fi citite aici.

Materialele au fost realizate în cadrul proiectului “Campanii de advocacy pentru asigurarea transparenței proprietății media, a accesului la informație, promovarea valorilor și integrării europene“ implementat de Centrul pentru Jurnalism Independent. Realizarea acestora este posibilă datorită ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Opiniile exprimate în cadrul materialului aparţin autorilor şi nu reflectă în mod necesar poziţia USAID sau a Guvernului SUA.”