S-a finisat campania "Sensibilizarea civică a tinerilor privind alegerile parlamentare 2014"



 În perioada de 1 – 30 noiembrie s-a desfășurat campania de informare privind alegerile Parlamentare 2014 –  „Sensibilizarea civică a tinerilor privind alegerile parlamentare 2014” organizată de Consiliul Național de Tineret din Moldova în parteneriat cu Comisia Electorală Centrală și Coaliția Alegeri Libere și Corecte, fiind sprijinit de National Endowment for Democracy. Scopul campaniei consta în sporirea angajamentului civic și participarea activă a tinerilor la alegerile Parlamentare din noiembrie current, informarea și sensibilizarea tinerilor privind importanța participării la alegerile Parlamentare, la fel capacitarea acestora în vederea exercitării drepturilor electorale.

     În orașul Chișinău campania s-a desfășurat în cadrul instituțiilor de învățământ superior: Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea Tehnică a Moldovei, Academia de Studii Economice din Moldova, etc. În cadrul campaniei au fost sensibilizați peste 3500 de studenți. La desfășurarea campaniei au contribuit și organizațiile sindicale ale studenților printre care: Senatul Studenţesc al ASEM, Comitetul Sindical Studenţesc al UTM, Asociaţia Studenţilor şi Rezidenţilor în Medicină, Organizatia Sindicala a Studentilor UPS "Ion Creanga".

     Desfășurarea campanie în oraș a fost coordonată de Boaghi Leonid, responsabil de voluntari, activități, orele publice defășurate în universități, infodescurile în incinta acestora, minicampaniile desfășurate la gările auto din oraș. Studenții au fost informați cu ce documente pot să voteze, unde pot să voteze și de ce e important să voteze. Acum rămîne să asteptăm rezultatele – rata de participare a tinerilor la alegerile din acestă duminică.

Pentru galerii foto accesați:

https://www.facebook.com/leonidas.moldova/media_set?set=a.663928117060029.1073741826.100003285391079&type=3

                                                                                                              

Articol adaugat de: Leonidas Dhr