Tinerii cu nevoi speciale au finalizat programul de instruire în domeniul liderismului



P1140877Pe data de 15 noiembrie 2014, în incinta oficiului Centrului de Asistență Juridică pentru Persoane cu Dizabilități, a avut loc ședința de lucru a tinerilor lideri cu nevoi speciale. În cadrul întâlnirii, în mod tradițional, participanții au împărtășit despre mersul mini-proiectelor, care le implementează, precum și noutățile și experiențele lor personale recente.

În cadrul întâlnirii, facilitatorul, Cătălina Iucal, le-a prezentat participanților metoda IRS (Impact, Rezultat Succes) de evaluarea proiectelor.  Participanții au avut și un exercițiu practic în care au analizat o situație-problemă în care au avut oportunitatea de a pune în practică instrumentul de evaluare.

“Mi-a plăcut ședința de lucru. Am aflat despre cum trebuie elaborate în mod corect proiectele și cum trebuie acestea monitorizate și evaluate.”, a remarcat Ivan Petkoglo, unul din participanți la program.   

Ședința încheie seria de 6 întâlniri a tinerilor cu dizabilități care s-au desfășurat timp de șase luni. Acest fapt a fost folosit ca un bun prilej pentru a face o evaluare a ședințelor de lucru și a programului de instruire în liderism. Pe parcursul acestei perioade, tinerii au avut misiunea de a a-și elabora și implementa un mini-proiect, fiind asistați de un mentor cu experiență în tematica aleasă de fiecare participant.  

Participanții au discutat și au stabilit ca să organizeze, pe 20 decembrie 2014, întâlnirea festivă de încheiere a programului de instruire în domeniul liderismului. Evenimentul are menirea de a celebra, atât participarea tinerilor cu dizabilități la programul de instruire, cât și aportul mentorilor, care au oferit timpul și experiența lor pentru asistarea tinerilor lideri.  

Organizarea programului de instruire în liderism se face ca inițiativa de  formare a unor lideri de viitor din rândul persoanelor cu dizabilități, care să promoveze activismul civic în rândul semenilor lor și a ONG-urilor din domeniul dizabilității. Activitatea face parte din proiectul “Creșterea activismului în rândul persoanelor cu dizabilități și a organizațiilor acestora”, implementat de Centrul de Asistență Juridică pentru Persoane cu Dizabilități, cu suportul financiar al SMC/Sida și SOIR Moldova.