Invitație la premiera scurtmetrajului "Al 9-lea cer"

PROIECTUL MEDIA „SPARGEREA TĂCERII ÎN JURUL SUICIDULUI”

CU SUSȚINEREA AMBASADEI SUA ÎN R. MOLDOVA

Salvăm vieți împreună!

Pentru difuzare imediată

Contacte: Liuba Ceban, 069379000, info@mirt.md, www.al9-leacer.info

Talentul artistic – pentru prevenirea suicidului: voluntarii profesioniști și amatori în scurtmetrajul „Al 9-lea cer”

Ce: Premiera Scurtmetrajului „Al 9-lea cer”

Unde: Cinematograful „Gaudeamus”.

Când: 18 noiembrie 2014, la ora 18.00

Invitatie Premiera Al 9-lea cerChișinău, 14 noiembrie 2014 – Asociația Obștească „Altruism”, activa în domeniul prevenirii suicidului, anunță premiera scurtmetrajului „Al 9-lea cer” în data de 18 noiembrie 2014, la ora 18.00 la Cinematograful „Gaudeamus”.

Al 9-lea cer”, primul film în R. Moldova, care ajută spectatorul să pătrundă dincolo de aparențe în lumea internă a persoanelor, care se confruntă cu fenomenul suicidului.

Într-un cadru discret de siguranță spectatorul este provocat să exploreze subiectul, îmbrățișând compasiunea și responsabilitatea fața de aproapele, confruntându-și clișeele și lărgindu-și hotarele înțelegerii fenomenului suicidului.

Scurtmetrajul încurajează persoanele care trec prin situații și stări dificile să caute ajutor profesionist. Totodată, scenariul provoacă modul, în care se comunică în spațiul public la acest subiect.

În proces de filmare au fost implicați peste 30 de artiști, profesioniști și amatori, care și-au unit voluntar eforturile pentru a sensibiliza societatea cu privire la drama celor ce suferă singuri, în tăcere și fiind neînțeleși de nimeni.

Istoriile din film inspirate din cazurile reale de la Linia Verde Antisuicid www.pentruviata.md au fost sculptate cu atenție și delicatețe într-un scenariu captivant de către regizorul Ștefan Scorpan alături de echipa de psihologi.

Premiera va fi urmată de o sesiune foto alături de artiștii și producătorii filmului. Intrarea este liberă, în bază de invitații, spectatorii fiind invitați să faca o donație de la 30 de lei pentru susținerea activitații Liniei Antisuicid.

Rezervare loc sau informatie despre invitatii - 069379000