Renumitul designer rus Veaceslav Zaitev a mangaiat mai multi caini vagabonzi la un refugiu



Vestitul creator de moda Vaceslav Zaitev a vizitat in satul Cotovca, raionul Sangerei, un refugiu pentru cainii vagabonzi si a avut o intrevedere cu autoritatile din Balti. Designerul rus a venit in Moldova pentru a face lobby pentru maidanezi, fiind invitat de Tina Granier reprezentantul casei sale de moda in Paris, transmite DECA-press.

La refugiul pentru cainii si pisicile vagabonde, construit de Tina Granier, creatorul de moda a mangaiat mai multi caini care au nimerit la azil dupa ce au fost aruncati in strada de catre proprietarii lor. De asemenea, Veaceslav Zaitev a mers si la clinica veterinara construita potrivit standardelor europene de catre familia Tinei Granier.


„Am venit in Moldova pentru a sensibiliza populatia si autoritatile de aici privind problema animalelor vagabonde. Am fost informat ca pe aici se atesta dese cazuri de maltratare a animalelor si chiar de exterminare cruda a acestora atat din parte angajatilor de la salubrizare, cat si din partea cetatenilor. Pentru a schimba atitudinea oamenilor vizavi de animale, este necesar mai intai ca autoritatile sa arate modele umane de solutionare a problemei maidanezilor”, a declarat, pentru jurnalisti, designerul vestimentar Veaceslav Zaitev.

In cadrul intrevederii cu autoritatile din Balti, Veaceslav Zaitev a incercat sa calmeze spiritele dupa ce edilii municipalitatii si organizatiile de protectie a animalelor din localitate au pornit un schimb de altercatii verbale privind uciderea de catre angajatii de la salubrizare a unor caini sterilizati.


Vasili Panciuk, Primarul de Balti, s-a aratat deschis sa solutioneze problema maidanezilor pe cale umana. „Am alocat pentru acest an 240 mii lei pentru sterilizarea cainilor. Sunt sterilizate cate opt animale pe saptamana, insa nu avem unde plasa animalele in perioada postoperatorie. Aici avem nevoie de ajutor. In acelasi timp, am primit numeroase plangeri de la cetateni privind diverse cazuri de muscare a oamenilor de catre cainii vagabonzi. In ceea ce priveste persoanele care ucid cainii prin oras, vom face cercetari in acest sens si vom lua masurile cuvenite”, a explicat Vasili Panciuk.


De asemenea, autoritatile si organizatiile din domeniu au ajuns la intelegerea de a organiza mai multe actiuni comune privind protectia animalelor.


Creatorul de moda Veaceslav Zaitev a fost invitat la Balti dupa ce, saptamana trecuta, o organizatie din localitate a acuzat autoritatile ca au avut intentia de a extermina peste 30 de caini adapostiti intr-o ograda din municipiu. Atunci, autoritatile au respins acuzatiile.


Veaceslav Zaitev este un renumit creator de moda atat in Rusia, cat si in alte tari. In prezent, el este moderatorul emisiunii televizate „Sentinta Modei” si detine o casa de moda la Moscova si in Paris. De asemenea, Veaceslav Zaitev se ocupa, la Paris, de producerea parfumurilor. Zaitev nu este membru a vreunei organizatii de protectie a animalelor. Tine la vila sa din Rusia trei caini si o pisica.


Tina Granier s-a nascut in Balti, insa este stabilita de mai multi ani in Paris. Acolo ea este membra a mai multor organizatii privind protectia animalelor. La Balti, ea este presedintele organizatiei „Animal Vox”, precum si fondatorul unui refugiu pentru maidanezi si a unei clinici private.


DECA-press