„Challenge Cup – Liga Tineretului” - un turneu cu și despre tenis



1911607_946142988748821_2067787994522301564_n

Pentru că în a doua duminică a lunii noiembrie în Republica Moldova se sărbătorește Ziua Națională a Tineretului, Liga Tineretului din Moldova a decis să o celebreze într-un mod frumos și sănătos, prin organizarea, în premieră, a unui turneu de tenis de câmp. „Challenge Cup – Liga Tineretului” s-a desfășurat între 7 și 9 noiembrie, la clubul de tenis „Terraten” din capitală, fiind rezultatul unui parteneriat fructuos dintre LTM și Federația de Tenis din Moldova, agenția de turism Panda Tur, Megapolis FM, Agentie de publicitate Promotion Group, Eva Baloons, Top English School of Today și Aqua Molldova. Evenimentul a fost deschis pentru participare pentru toți tinerii începători în acest domeniu, care au fost curioși să își testeze competențele sportive și care au fost dispuși să devină voluntari în cadrul LTM după competiții, în cazul în care nu erau deja membri ai acesteia.

Dând dovadă de seriozitate, de responsabilitate și de receptivitate, participanții au început antrenamentele cu o lună înainte de meciuri, reușind să însușească pe parcursul antrenamentelor mișcările de bază, regulile și unele tehnici de joc din tenis. Ca în orice competiție, ei au trecut prin etapa de șaisprezecimi, de optimi, de pătrimi, prin semifinale și printr-o finală captivantă, care și-a desemnat câștigătorii:

La proba feminin:
Locul I - Olivia Maniuc
Locul II - Corina Cebanu
Locul III - Cristina Cuzminschi

La proba masculin:
Locul I – Pavel Cazacu
Locul II – Artiom Ursoi
Locul III- Vasile Banari

Însă în mod cert, toți participanții la acest turneu sunt învingători prin curajul de care au dat dovadă atunci când eu răspuns provocării lansate de Liga Tineretului din Moldova și de a oferi un exemplu tinerilor din întreaga republică, demonstrând că pentru a face lucruri utile e nevoie doar de dorință și de efort. În cadrul premierii care a avut loc duminică, 9 noiembrie, fiecare dintre ei a primit diplome și cadouri.

LTM are scopul de a face din „Challenge Cup – Liga Tineretului” un eveniment organizat anual și speră că numărul participanților - tineri dornici să ducă un mod de viață activ, va crește la fiecare ediție. În fond, scopul turneului de tenis a fost promovarea unui mod sănătos de viață, în care sportul să ocupe un loc de frunte, iar găsirea unui hobby care să ne alunge din fața calculatoarelor și să ne scoată din casă, este, într-adevăr, benefică pentru a avea „O minte sănătoasă într-un corp sănătos”.


LTM mulțumește încă o dată partenerilor turneului de tenis și tuturor persoanelor care s-au implicat activ în cadrul lui, ca participanți sau ca suporteri.

Mai multe detalii despre eveniment găsiți pe pagina de Facebook a LTM:

https://www.facebook.com/pages/Liga-Tineretului-din-Moldova/143524889010639?fref=ts

Autor: Mihaela Raileanu, membru al Clubului Jurnalitilor din cadrul LTM

Articol adaugat de: Svetlana Raileanu