Şi-au împlinit visul: vor merge şi ei la şcoală!



Chişinău, 12 noiembrie 2014

Comunicat de presă 

Şi-au împlinit visul: vor merge şi ei la şcoală!

Pe data 11 octombrie,  Misiunea Socială „Diaconia” a organizat Maratonul copiilor pentru copii. Evenimentul de caritate a fost la prima ediţie şi a implicat copiii pentru a-şi susţine semenii, care din lipsa resurselor nu-şi pot permite să meargă la şcoală.

Astfel, prin efortul comun a 80 de copii de vârstă şcolară mică, participanţi la maraton, au fost colectaţi 7700 de lei. Datorită bunătăţii acestor campioni, 13 copii din satele Cania (r-nul Cantemir), Coşcalia(r-nul Căuşeni), Manta (r-nul Cahul) şi Boghenii Noi (r-nul Ungheni) vor primi câte o pereche de cizme, necesare pentru a putea frecventa şcoala.

Igor Belei, director  Misiunii Sociale „Diaconia”: „Fiecare pas al copiilor de la maraton a fost de fapt un pas spre şcoală al copiilor din familiile nevoiaşe. Cu siguranţă îi putem numi pe aceştia Campioni ai Bunătăţii, iar gesturile lor sunt demne de urmat şi de cei maturi. Împreună am reuşit să facem un pas simţitor pentru realizarea viselor copiilor ce nu pot merge la şcoală. De aceea, considerăm că  le oferim mai mult decât o pereche de încălţăminte:  prin accesul la studii, alături de toţi copiii, vor avea un viitor luminos.”

„Diaconia” este structura socială a Mitropoliei Basarabiei (Patriarhia Română), care activează pe întreg teritoriul Republicii Moldova din anul 2001, în calitate de organizaţie non-profit. Organizaţia este membru al Federaţiei „Filantropia” şi al Alianţei ONG-urilor active în domeniul Protecţiei Sociale a Copilului şi Familiei.

Persoană de contact:

Maria Gribiniuc

Responsabil de relaţii publice

tel: (+373 22) 46 32 28,

068 43 87 99

Str. Criuleni, nr. 22

e-mail: office@diaconia.md 

site: www.diaconia.md