IDIS "Viitorul": Votul – un drept ce trebuie utilizat!



Experții IDIS ”Viitorul” au discutat despre importanța dreptului de a vota cu tinerii din Ungheni și Comrat care în acest an își vor exercita dreptul la vot pentru prima dată. Activitățile au loc în cadrul campaniei, cu sloganul ”Votul tău – Viitorul tău!”.

Tinerii sunt activi și mare parte din ei sunt deciși cu cine vor vota. Noi le-am explicat că alegerile democratice și participarea prin vot sunt posibilități de a ”pedepsi” politicienii care nu se țin de cuvânt. Noi nu votăm pentru a crea politici, ci pentru a taxa politicienii care calcă strâmb”, a explicat Corneliu Ciurea.

De regulă, încercăm să motivăm tinerii să iasă la vot. Le explicăm cât de importantă este participarea lor și cum pot vota, în baza căror acte și alte detalii legate de procedura de vot. Nicidecum nu facem agitație politică. Nu-i întrebăm cu cine vor vota și nici nu le vorbim despre candidații electorali. Scopul nostru este să-i îndemnăm să iasă la vot pe 30 noiembrie”, a subliniat Veaceslav Berbeca.

Proiectul este unul apolitic, informativ și pe lângă Mesele Rotunde desfășurate în 14 colegii și universități din diferite regiuni ale țării, va mai cuprinde editoriale în presa scrisă și interviuri televizate în mass media locală. De asemenea, pe parcursul proiectului, echipa IDIS va distribui postere și semne de carte care îndeamnă cetățenii să iasă la vot.

Pentru detalii, contactaţi Coordonatorul Relaţii Publice, Diana Lungu: diana.lungu@viitorul.org sau la numărul de telefon 0 22 221844