Accesul presei în sala de ședințe a Parlamentului – promisiune realizată?



CJI invită reporterii, editorii, reprezentanții societății civile să-și manifeste solidaritatea de breaslă și să participe la o ședință a Clubului de Presă, unde se va discuta despre accesul presei în sala de ședințe a Parlamentului.
 
În ciuda faptului că actuala conducere a Parlamentului și liderii fracțiunilor majorității parlamentare au promis că vor găsi o soluție, accesul jurnaliștilor în sala de ședințe a legislativului rămâne a fi o problemă actuală. Astfel, CJI continuă campania de susținere a jurnaliștilor acreditați la Parlament, crearea unor condiții mai bune de muncă, pentru ca aceștia să își poată exercita liber și nestingherit activitatea profesională.
 
Limitarea accesului jurnaliştilor la ședințele Legislativului, precum și plasarea acestora într-o încăpere fără condiții adecvate de muncă, constituie o încălcare a dreptului la libertatea de exprimare și a dreptului la muncă.
 
Clubul de Presă va avea loc pe data de 6 noiembrie, cu începere de la orele 16:00, pe adresa: Chișinău, str. M. Kogălniceanu 62, et. 2 (restaurantul Trattoria della Nonna).
 
Participanților din teritoriu le vor fi rambursate cheltuielile pentru călătorie. Vă rugăm să confirmaţi participarea dvs. până la 6 noiembrie, orele 15:00, la adresa electronică: coordonator@ijc.md sau la numărul de telefon: 022 213 652. Persoană de contact: Adriana Solovei, coordonatoare de proiecte, Departamentul Instruire şi Comunicare, CJI.
 
Evenimentul este organizat în cadrul proiectului “Campanii de advocacy pentru asigurarea transparenței proprietății media, a accesului la informație, promovarea valorilor și integrării europene”, desfășurat de CJI, care, la rândul său, face parte din proiectul „Parteneriate pentru o Societate Civilă Durabilă în Moldova”, implementat de FHI 360. 
 
Implementarea acestui proiect este posibilă datorită ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID).