Organizațiile Societății Civile în calitate de parteneri de proiect, din Regiunile NORD și CENTRU, au fost selectate



sigla contactCentrul Regional de Asistență și Informare a Organizațiilor Neguvernamentale din Moldova ”CONTACT-Cahul” Vă aduce la cunoștință că, în urma concursului privind identificarea a două Organizații ale Societății Civile din Regiunile Nord și Centru a Republicii Moldova în calitate de parteneri de proiect, au fost selectate:

  • Pentru Zona Nord - Centrul Regional de Asistență și Informare a Organizațiilor Neguvernamentale „CONTACT-Bălți”;
  • Pentru Zona Centru - Centrul Național de Asistență și Informare a ONG-urilor din Moldova „CONTACT”.

Parteneriatul a fost constituit pentru o implementare mai eficientă a proiectului ”Advocacy și mobilizare pentru o mai mare putere de acțiune și intervenție a OSC-urilor” finanțat de USAID prin intermediul FHI 360 în cadrul Programului de Asistența pentru Dezvoltarea Societății Civile din Moldova.

Vă reamintim că proiectul are drept scop consolidarea capacităților OSC-urilor din Republica Moldova pentru o mai bună reprezentare a intereselor beneficiarilor prin acțiuni de advocacy și mobilizare comunitară.

Obiectivele proiectului sunt:

O1. Consolidarea capacităților OSC-urilor din Republica Moldova în realizarea programelor și acțiunilor de advocacy și mobilizare comunitară.

O2. Sporirea rolului OSC-urilor din Regiunea de Sud a Republicii Moldova prin participarea în discutarea politicilor locale, regionale și naționale.

O3. Consolidarea CRAION CONTACT-Cahul ca organizație a societății civile capabilă să faciliteze și să ghideze dezvoltarea sectorului asociativ din Regiunea de Sud și din alte regiuni ale țării. Organizațiile vor activa în baza unui acord de colaborare semnat între părți, fiecare OSC fiind reprezentat prin intermediul unei persoane.

Perioada de implementare a proiectului este august 2014 - august 2017.