Comunicat de presă “Oportunități de angajare la domiciliu pentru persoane cu dizabilități”



civic colaitia

 

 

 

 

                                                                                                                                   

                                10 octombrie 2014

Comunicat de presă

“Oportunități de angajare la domiciliu pentru persoane cu dizabilități”

În data de 24 octombrie 2014, un grup de tineri cu dizabilități vor interacționa cu angajatori din domeniul confecțiilor în industria ușoară. Evenimentul se va desfășura sub forma unei expoziții cu genericul “Oportunități de angajare la domiciliu pentru persoane cu dizabilități” în cadrul căreia mai mulți tineri își vor prezenta lucrările croșetate și brodate, cusute și confecționate din diverse materii. Expoziția va dura 2 ore, cu începere de la 10:30 și se va desfășura în incinta Centrului Comunitar pentru Copii și Tineri cu dizabilități fizice, pe adresa: bd. Traian 23/1, sec. Botanica, mun. Chișinău.

În cadrul expoziției se vor face schimb de idei cu privire la pregătirea tinerilor ce ar putea realiza lucrări la comandă, iar angajatorii vor putea nu doar aprecia lucrările prezentate ci și selecta câteva meșterițe pentru colaborare fructuoasă pe viitor.

Momentul cheie al evenimentul este prezentarea istoriei unei colaborări frumoase între o tânără cu dizabilitate fizică și un angajator. Ceilalți tineri prezenți la eveniment vor putea învăța din această experiență implicându-se mai perseverent în activitățile Centrului pe care îl frecventează.

Organizarea expoziției se va desfășura în parteneriat de către Asociația ”MOTIVAȚIE” din Moldova cu Centrul Comunitar pentru Copii și Tineri cu dizabilități fizice și Asociația Patronală a Organizațiilor din Industria Ușoară. Angajatorii prezenți la eveniment sunt cei de la companiile “Casa Cristea”, “Tradiții Noi”, “Alinia-Art”, "Hîncu" SRL, Esstradi Accesorii etc.

Evenimentul este realizat cu suportul grație Reprezentanței SOIR Moldova, prin proiectul ”Suport în continuarea studiilor şi angajarea în câmpul muncii a persoanelor cu dizabilităţi” și Direcției Municipale pentru Protecția Drepturilor Copilului. Totodată activitatea se înscrie în șirul de evenimente realizate în cadrul Săptămânii Naționale a Voluntariatului (SNV) 2014, ediția a VIII-a, ce se va desfășura în perioada 19-26 octombrie 2014 cu genericul ”Hai în gașca Voluntarilor”

Pentru informații suplimentare contactați:

Ecaterina Surdu – Consultant în Angajare Asistată

Asociația ”MOTIVAȚIE” din Moldova

gsm: 069407191, e-mail: ecaterina@motivation-md.org