Primul acord de parteneriat între doua OSC-uri de la nord



Primul acord de parteneriat între doua OSC-uri de la nord, semnat!

Miercuri, în data de 8 octombrie a.c. a fost semnat acordul de colaborare între Centrul de Informare şi Susţinere a Tinerilor Economişti A.O. “CERTITUDINE” şi I.P. “Clinica Juridică Universitară” în cadrul proiectului “Fortificarea OSC - urilor prestatoare de servicii juridice comunitare”, finanţat de către Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltarea Internaţională (USAID), în cadrul programului Parteneriate pentru Societate Civilă Durabilă în Moldova, implementat de FHI 360.

Acordul de colaborare are drept scop promovarea şi protejarea intereselor legale ale consumatorului, de a întreprinde acţiuni eficiente în vederea minimalizării/excluderii încălcării drepturilor consumatorului, precum şi contribuirea la conştientizarea ideilor că fiecare om are dreptul de a obţine informaţia deplină şi veridică referitoare la produsul alimentar de care este interesat, precum şi a faptului că, într-un stat de drept consumatorul este protejat de lege.

Luând start în data de 1 august curent, proiectul implementat de către Clinica Juridică Universitară are la bază dezvoltarea serviciilor de consultanţă şi ajutor pentru OSC-urile de profil şi cele din nordul Moldovei în vederea soluţionării unor probleme juridice legate de activitatea ONG-urilor, precum: înregistrarea/modificare/închiderea, dezvoltarea documentelor interne precum: regulamentele interne de funcţionare, elaborarea statutelor ONG în dependenţă de forma organizatorico-juridică, documentul de standarde minime de acordare a asistenţei juridice pentru toate OSC-urile din nordul Moldovei. rukopozhatierukopozhatievkartinkahdelovoerukopozhatierukopozhatieklipart54253441319