La Căușeni au avut loc Dezbateri Regionale Promo-LEX privind finanțarea campaniei electorale 2014



Fotor01009140135Asociația Promo-LEX a desfășurat la 9 octombrie, în orașul Căușeni, cea de-a IV-a Dezbatere Regională dedicată finanțării partidelor politice și a campaniei electorale în cadrul Alegerilor Parlamentare din 30 noiembrie 2014. Evenimentul a găzduit reprezentanți ai administrației publice locale, ai organizațiilor teritoriale ale partidelor politice, precum și ai organizațiilor societății civile din raioanele Căușeni, Anenii-Noi, Ștefan-Vodă și Cimișlia.

În cadrul dezbaterilor, cei prezenți au discutat despre necesitatea asigurării egalitatății de șanse între concurenții electorali prin raportarea resurselor financiare utilizate în cadrul campaniei electorale.

Totodată, participanții au menționat că, este nevoie de mai multă voință politică pentru îmbunătățirea cadrului legal privind finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale, precum și de implicarea instituțiilor statului și a societății civile în monitorizarea alegerilor parlamentare din 30 noiembrie.

Dezbaterile Regionale sunt organizate de Asociația Promo-LEX în parteneriat cu Fundația Stefan Batory în cadrul Proiectului „Monitorizarea civică a finanțelor în campania electorală pentru Alegerile Parlamentare 2014". Proiectul este finanțat în cadrul Programului de Cooperare și Dezvoltare „Sprijin pentru democrație" al Ministerului Afacerilor Externe al Republici Polone.