Locului întîi la Cantonamentul internațional sportiv ”Tir cu arcul” este ocupat de un moldovean cu dizabilitate fizică



Locului întîi la Cantonamentul internațional sportiv ”Tir cu arcul” este ocupat de un moldovean cu dizabilitate fizică.

În perioada 1-5 octombrie 2014 un grup de 5 persoane, dintre care 4 persoane cu nevoi speciale au participat la o tabără de antrenament sportiv  ”Tir cu arcul” pentru persoanele cu dizabilități. Trei tineri cu dizabilități  au fost selectați din rîndul beneficiarilor Asociației „MOTIVAȚIE” din Moldova, care pe parcursul anilor au demonstrat dorință și abilități în practicarea sportului. Tinerii au fost însoțiți de doi specialiști ai Asociației ”MOTIVAȚIE” din Moldova, care atît au concurat, cît și s-au ocupat de organizarea deplasării.

Invitația de participare a venit din partea Comitetului Național Paralimpic român, care în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului România a lansat proiectul ”Pierre de Coubertin” pentru anul 2014. Evenimentul s-a desfășurat sub forma unui cantonament international, la care au participat 32 persoane cu dizabilități din România și Republica Moldova. În  primele 3 zile au fost desfășurate antrenamente de tragere la tir cu arcul, iar în cea de-a IV zi s-a organizat competiția propriu-zisă.

 

Andrei Banari, un tînăr cu dizabilitate locomotorie, originar din Republica Moldova, s-a plasat pe locul I, obținînd Cupa Turneului și o Diploma de excelență. ”Sunt foarte bucuros că am fost selectat ca să particip la acest cantonament și sunt mulțumit că am reușit să mă plasez pe loul I. Mulțumesc mult tuturor care au avut încredere în abilitățile mele.”, a menționat Andrei foarte emoționat cînd a aflat că a luat premiul mare.

 

Tudor Onofrei, instructor de recuperare activă în cadrul Asociației „MOTIVAȚIE” din Moldova a exprimat mulțumiri organizatorilor ”Mulțumim  mult organizatorilor  că au dat o șansă persoanelor cu dizabilități din Republica Moldova  să practice și să demonstreze abilitățile lor în practicarea sportului ”Tir cu arcul”. Sperăm și în următorii ani să fim oaspeți de onoare ai taberei și să ne putem mîndri cu reușite frumoase”.

- See more at: http://www.motivatie.md/ro/stiri/297-2014-10-08-11-31-01.html