Newsletter, Proiectul Granițe comune. Soluții comune. „Implicarea cetățenilor în prioritizarea, elaborarea și implementarea politicilor de dezvoltare locală"



 

Untitled 2

Institutul de Politici Publice din Chișinău, Republica Moldova în parteneriat cu  

Centrul de Dezvoltare SMART din Galați, România, Asociația de Cooperare Transfrontalieră “Euroregiunea Dunarea de Jos”, România, Agenția de Cooperare Transfrontalieră Euroregiunea „Dunărea de Jos”, Izmail, Ucraina și ONG-ul Integrare Europeană, Yerevan, Armenia desfășoară Proiectul Granițe comune. Soluții comune. „Implicarea cetățenilor în prioritizarea, elaborarea și implementarea politicilor de dezvoltare locală.

Solvenet folosește un instrument elaborat de către colegii din România –METODA SMART de POLITICI PUBLICE, pentru o implicare mai activă a cetățeanului.

Metoda SMART de POLITICI PUBLICE urmărește câțiva pași:

  1. Cetățeanul identifică o problemă de interes public și o postează online, pe platforma de implicare civică: www.politicipublice.md
  2. Alți cetățeni urmăresc problemele identificate și propun modalități de soluționare.
  3. Partenerii proiectului (IPP, ONG-uri, antreprenori, etc.) analizează problema și soluțiile propuse de către cetățeni. Ulterior, aleg soluția cea mai sustenabilă și elaborează o peție oficială.
  4. Petiția este trimisă autorităților publice locale/naționale responsabile de rezolvarea problemei.
  5. Petiția este postată pe pagina problemei.
  6. Instituția publică redactează un răspuns la petiția oficială.
  7. Răspunsul este postat pe pagina problemei. Cetățeanul care a identificat inițial problema, poate refuza sau accepta răspunsul primit. 
  8. Informații suplimentare se pot obține la sediul Institutului de Politici Publice, Str. Puşkin, nr. 16/1, tel/fax: Tel. (373 22) 27 67 85, 27 67 86, persoana de contact Uțica Stella – Asistentă de Proiect sau pe site-ul: http://www.public-policies.eu/