Închiderea celei de-a 3-a ediții "LeaderSHE - Young Women Leaders' Academy"



10660358 838251526208156 7920993348817139847 n

Oare cine nu a auzit celebra expresie care spune că ”Toamna se numără bobocii”? Am prins din prima metafora, dar asta nu înseamnă că nu putem trece în revistă rezultatele frumoase pe care le-am acumulat pe parcurs.

Și tocmai asta am făcut vineri, 5 septembrie, în cadrul ceremoniei de închidere a celei de-a 3-a ediții a LeaderSHE – Young Women Leaders’ Academy. Sunteți curioși ce rezultate frumoase am înregistrat? Ei bine, pe parcursul celor 9 luni de proiect, am reușit să instruim 30 de tinere, în cadrul a 20 de traininguri. Participantele au cunoscut 30 de traineri, mentori și ambasadoare, care le-au oferit atât cunoștințe practice, cât și lecții de viață, preluate din propria lor experiență.

Cu un astfel de bagaj de cunoștințe, fetele au creat 5 proiecte, iar 2 dintre acestea urmează a fi implementate în luna curentă. Pe parcursul verii 2 au fost deja realizate, iar cel din urmă va avea loc în luna martie a anului 2015.

O altă sursă de învățare pentru LiderELE ediției a 3-a au fost cele 3 vizite de studiu. De altfel, trebuie să menționăm că acestea vor fi unul din lucrurile de care vor beneficia și participantele următoarei ediții.

Totodată, nu am omis a vorbi nici despre rezultatele LeaderSHE Club, în cadrul căruia activează absolventele edițiilor precedente. Fetele au reușit să coordoneze și organizeze 10 activități formale și neformale pentru tinerii din Chișinău.

Iar pentru că fiecare sfârșit înseamnă un nou început, am discutat despre planurile noastre de viitor. Vă reamintim că a fost deschisă perioada de aplicare pentru cea de-a 4-a ediție LeaderSHE – Ytortoung Women Leaders Academy’, care vine cu o noutate. Nu doar elevele cu vârsta cuprinsă  între 16-18 ani, dar și studentele de 19-22 ani vor putea participa! Și în această ediție urmărim a acumula cât mai multe rezultate frumoase, dar, pe lângă conceptul de bază al programului, vor fi realizate proiecte axate pe specializarea profesională, vizite de studii atât la companii, cât și structure statale, și bineînțeles – multe întrevederi cu ambasadoare!

Iar pentru că munca noastră a fost observată nu doar la nivel national, la moment analizăm posibilitatea extinderii Academiei LeaderSHE peste hotare, întrucât partenerii și prietenii noștri internaționali și-au arătat interesul față de multiplicarea ideii proiectului.

Pe această notă optimistă și plină de perspectivă, am încheiat și cea de-a 3-a ediție LeaderSHE, oferind certificate participantelor care au dat dovadă de activism, implicare și responsabilitate!

Și acum… Fii cu ochiul pe noi, pentru că cea de-a 4-a ediție își deschide ușile pentru o nouă generație de Lidere!

 

fin