La Balti se va desfasura un dialog pentru initierea unor activitati anticoruptie la nivel local



In cadrul Campaniei Nationale „Tu poti opri coruptia” va fi organizata masa-rotunda regionala, pe tema „Societatea civila si autoritatile publice locale: un efort comun impotriva coruptiei”. Evenimentul va avea loc joi, 3 iulie, in orasul Balti, Universitatea Alecu Russo, cu incepere de la ora 10:30.

Discutiile vor avea drept scop familiarizarea participantilor cu prevederile Planului Preliminar de Tara (PPT) si asigurarea unui schimb de opinii si experienta privind implementarea unor activitati de combatere si prevenire a coruptiei la nivel local.

Masa-rotunda va intruni mai multi reprezentanti ai institutiilor publice si ai societatii civile din raioanele Balti, Drochia si Singerei. Vor fi abordate urmatoarele subiecte: impactul pozitiv al colaborarii dintre APL, mass-media si ONG-uri, medierea fiscala, institutiile medicale deschise catre cetateni si parteneriatele in lupta contra coruptiei.

La eveniment vor participa reprezentanti ai Academiei pentru Dezvoltare Educationala (AED) si responsabili din cadrul Grupului de Monitorizare al Planului Preliminar de Tara (PPT). 

Campania Nationala „Tu poti opri coruptia” a fost lansata in luna aprilie anul curent si este parte a programului Consolidarea Capacitatii de Monitorizare a Societatii civile din Moldova (CCMSCM), finantat de Guvernul SUA prin intermediul Corporatiei Provocarile Mileniului, administrat de Agentia SUA pentru Dezvoltare Internationala (USAID) si implementat de Academia pentru Dezvoltare Educationala (AED), in cadrul Planului Preliminar de Tara (PPT) pentru Moldova.

 

Persoana de contact: Lidia Barbieru, Project Manager. Tel: 022 232772; e-mail: lbarbieru@parc.md