Reflectorizante pentru copiii social vulnerabili!



Comunicat de presă

                                                                                    

“Vizibil și Sigur”: reflectorizante pentru copii social vulnerabili!

Ca urmare a evenimentului de caritate “Vizibil și Sigur!” (http://goo.gl/N2h5cq ), Automobil Club din Moldova (ACM) lansează acțiuni de prevenție rutieră pentru copii și distribuie gratuit reflectorizante pentru a proteja viața și sănătatea acestora, atunci cînd sunt în trafic pe timp de seară sau vizibilitate redusă.

Proiectul este finanțat de Federația Internațională de Automobilism (FIA) și are drept scop reducerea numărului accidentelor rutiere cu implicarea copiilor.

Numai anul trecut, 21 de copii din Republica Moldova au decedat și 545 au fost grav răniţi în rezultatul accidentelor rutiere. Principala cauză este lipsa iluminării stradale în orașele și satele în care locuiesc. Copiii merg de multe ori în întuneric sau amurg și acest lucru crește riscul de a fi loviţi de o mașină.

Numărul de decese și traume poate fi scăzut în mod semnificativ cu ajutorul unui simplu detaliu confecţionat din material reflectorizant. Conducătorul auto poate vedea astfel copilul de la o distanță mai mare și, prin urmare, reuşeşte să reacţioneze la timp.

Astfel, Automobil Club din Moldova începe pregătirea de școală a copiilor și le dăruiește reflectorizante pentru a-i proteja de riscurile rutiere în calea lor “casă-școală”, dar și rechizite pentru școală.

UNDE: Centrul pentru copii “Walkerhaus”, s. Chiperceni, r. Orhei

CÎND: Vineri, 22 august 2014, ora 11:00

ORGANIZATORI: Olga Shumylo-Tapiola soția Șefului Delegației UN în RM,

Jo Batson soția Ambasadorului Marii Britanii și echipa ACM

 

Avem nevoie de sprijinul mass-media pentru a salva cît mai mulți copii pe drumurile Republicii Moldova!

Pentru informații contactați:

Olga Popusoi, tel. 022 29-27-03, 22-70-85, mob 069400731

e-mail: office@acm.md

www.saferoads.md