DIP SUSTINE CA DREPTURILE DETINUTILOR DIN MOLDOVA SUNT RESPECTATE



Departamentul Institutiilor Penitenciare (DIP) sustine ca drepturile detinutilor din Moldova sunt respectate. O declaratie in acest sens se contine intr-un comunicat al institutiei, care vine ca raspuns la acuzatiile aduse de catre Comitetului Helsinki pentru Drepturile Omului din Moldova, precum ca reprezentantii sai nu au acces la detinuti, comunica DECA-press.

"Respectarea si garantarea drepturilor detinutilor este una din prioritatile activitatii administratiei penitenciare, motiv pentru care sunt intreprinse numeroase actiuni pentru asigurarea implementarii standardelor nationale si internationale in domeniul detentiei, printre care imbunatatirea si crearea conditiilor adecvate de detentie", se mentioneaza in comunicat.

Conform sursei citate, aceste obiective sunt realizate cu sustinerea mai multor organizatii internationale.

„Din 2008, activitatea sistemului penitenciar este monitorizata de Comitetul European pentru prevenirea tratamentelor si a pedepselor inumane sau degradante, care a apreciat pozitiv eforturile administratiei penitenciare in vederea asigurarii drepturilor detinutilor”, se arata in comunicat.

In comunicat se mai spune ca reprezentantii societatii civile pot vizita institutiile de detentie in conformitate cu procedurile prescrise.

DECA-press