Asistenţii sociali din UTA Găgăuzia şi Taraclia învaţă limba română, la distanţă



„Noi avem nevoie de un program de perfecţionare lingvistică…”, „ Ba chiar avem nevoie de instruire de la nivel începător…”, „ Ce instituţie de stat face perfecţionare lingvistică a funcţionarilor publici?”, comentează asistenţii sociali prezenţi la training-ul de iniţiere pentru instruirea lingvistică, la distanţă, a asistenţilor şi lucrătorilor sociali.

Asociaţia Naţională a Trainerilor Europeni din Moldova (ANTEM) cu susţinerea financiară a Agenţiei Austriece pentru Dezvoltare (ADA) a lansat, anul curent, un nou modul de instruire la distanţă, în cadrul proiectului Instruirea Lingvistică pentru Asistenţii Sociali din Republica Moldova. Proiectul are ca scop integrarea socio-profesională a reprezentanţilor minorităţilor etnice din Republica Moldova, angajaţi sau viitori specialiști în domeniul asistenţei sociale.

În scopul informării beneficiarilor despre implementarea şi utilizarea acestui soft educaţional, dar şi pentru demonstraţii publice, la data de 10 iulie, la Comrat şi Ceadîr-Lunga au fost organizate prezentări publice de E-learning pentru nivelul C1. La Taraclia a fost desfăşurat o altă formă de instruire - instruirea online a tuturor beneficiarilor din cadrul proiectului. Astfel, pe parcursul acestor activităţi, peste 80 de participanţi au avut posibilitatea să facă cunoştinţă cu beneficiile, condiţiile şi modul de utilizare al platformei invat.antem.org. Ca urmare a demonstraţiilor realizate, utilizatorii acestui soft educaţional au început cursurile de română, la distanţă, la nivelul profesional C1, pentru asistenţii sociali.

Următorul workshop public al platformei este planificat în Chişinău.

Pentru mai multe detalii, cu privire la proiect, ne puteţi contacta la telefonul: 022 245712 sau prin  e-mail: antem.moldova@gmail.com