Schimb de experiență cu tinerii din raionul Dubăsari



poza 2 retea - CopyRecent, în cadrul proiectului „Muncă Decentă pentru TINEri”, 15 tineri din orașul Ungheni și 20 din satele Cocieri, Coșnița și Doroțcaia, raionul Dubăsari, membri ai Rețelei de Tineri Activi „IMPACT" creată recent în cadrul proiectului, s-au întrunit pentru a-și împărtăși experiențele de cooperare cu autoritățile publice locale, în vederea încurajării inițiativelor civice. Această rețea va facilita schimbul de informații și cunoștințe despre bunele practici și lecțiile învățate din intiațivele realizate de tinerii de pe ambele maluri ale Nistrului, precum și a oportunităților și provocărilor majore în înaintarea agendei socio-economice a tinerilor.

Reprezentanții raionului Dubăsari au vorbit despre inițiativele Consiliilor locale ale tinerilor și activitatea cluburilor de tineret din localitățile lor. La rândul lor, tinerii din Ungheni au relatat despre teatrul educațional „ACTioneaza impotriva coruptiei”, care cultivă intoleranţa faţă de fenomenul corupţiei în rândul tinerilor, dar și despre activitatile realizate de echipa mobilă în cadrul proiectului „Munca Decentă pentru TINEri”, îndreptate spre conștientizarea drepturilor sociale și economice ale tinerilor.

Participanții au declarat rețeua formată de ei recent drept una deschisă pentru tinerii de pe ambele maluri ale Nistrului, care vor să adere la misiunea acesteia.

Pentru a se cunoaște mai bine și a comunica mai eficient, tinerii au propus crearea unui grup pe rețelele de socializare și organizarea unei școli de vară. S-a stabilit că următoarea activitate, pentru identificarea provocărilor comune și elaborarea planului comun de acțiuni, va avea loc la Căușeni.

Activitatea a fost realizată în cadrul proiectului „Muncă Decentă pentru tineri – îmbunătăţirea situaţiei socio-economice a tinerilor din Moldova prin abilitarea acestora şi a societăţii civile”,  implementat de către Fundaţia CNV International, Asociaţia Obştească pentru Copii şi Tineret „Făclia” şi Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova.

Pentru detalii despre proiectul „Muncă decentă pentru TINEri - îmbunătățirea situației socio-economice a tinerilor din Moldova prin abilitarea acestora și a societății civile”, vă rugăm să contactați:

 

Daniela Dîrzu

daniela.muncadecenta@gmail.com 

+373 236 20288 sau +373 69075820