DOI ELEVI ROMI DIN MOLDOVA POT BENEFICIA DE BURSE DE STUDII



Un cetatean romin de origine roma ofera pentru anul de invatamint 2008-2009 doua burse de studii pentru elevi romi din Republica Moldova. Valoarea fiecarei burse este de 350 USD.
Bursele vor fi oferite in baza unui concurs la care pot participa elevi romi de pe intreg teritoriul
Republicii Moldova, inclusiv Transnistria, care au absolvit in acest an clasa 3-8. De asemenea, pretendentii la burse trebuie sa aiba o frecventa permanenta la ore, o medie pentru anul de studii 2007-2008 de la 7,5 si sa posede cunostinte despre traditiile, obiceiurile si cultura romilor. Dosarele, care urmeaza a fi depuse pina la 17 august curent la sediul Coalitia Vocea Romilor din Moldova, trebuie sa includa si o recomandare semnata de un profesor sau mediator.
Cel care instituie bursele se numeste Valeriu Ciolan Nicolae si detine functia de director executiv al Retelei Organizatiei Internationale in Domeniul Dezvoltarii Comunitare (ERGO), cu sediul la Bruxelles. Ideea oferirii burselor a aparut dupa ce acesta a fost invitat la Chisinau in calitate de trainer in cadrul unui proiect finantat de Agentia Suedeza de Dezvoltare si Cooperare Internationala (SIDA) si Fundatia Soros-Moldova. Valoarea burselor reprezinta onorariul pe care l-a primit pentru munca sa in Moldova.
Secretarul Coalitiei Vocea Romilor, Marin Alla, spune ca aceste burse vor avea continuitate, ceea ce ar putea contribui la promovarea cultului educatiei in comunitatile de romi din Republica Moldova.
In Republica Moldova sunt inregistrati peste cinci mii de elevi de origine roma. Pina acum nu au fost instituite burse pentru elevi de aceasta etnie.

 

www.deca.md