A luat sfârşit cursul de instruire pentru directorii de Şcoli Profesionale din întreaga ţară



DSC 1639La data de 16 aprilie 2014 a avut loc ceremonia de înmânare certificatelor pentru directorii de școli profesionale care au urmat cursul de instruire „Gestionarea instituţiei de învăţământ secundar profesional”.

În cadrul cursului au fost instruiţi 67 de directori ai școlilor profesionale din țară, care şi-au sporit capacitățile manageriale și abilitățile practice pentru desfăşurarea activităților instituțiilor de învățământ vocational-tehnic.

Certificatele de absolvire au fost înmânate de către vicepreședintele Camerei de Comerţ şi Industriei a Republicii Moldova, Vladimir Didilica, acesta a subliniat necesitatea reformării sistemului de pregătire profesională a cadrelor şi a îndemnat participanţii să fie deschişi spre colaborare şi dialog pentru a putea realiza şi pe viitor cât mai multe proiecte de acest gen.

Directorii de şcoli s-au aratat profund entuziasmaţi şi mulţumiţi de organizarea cursului şi de informaţia oferită în cadrul acestuia: ,,este binevenit acest lucru, având în vedere că aflăm lucruri noi, interesante, ce sunt utile pentru a gestiona eficient instituţiile unde activăm", a declarat Serghei Cuşnir, director în cadrul Şcolii Profesionale din Teleneşti.

Instruirea a durat 48 de ore academice, fiind constituită din trei module: Gestionarea unei instituţii de învăţământ secundar profesional, susţinut de T. Batuşchina; Managementul financiar în cadrul şcolii profesionale prezentat de E. Buşmachiu şi G. Colun şi Managementul Proiectului, Managementul Inovativ în instituţia de învăţămînt, avându-l formator pe Ilia Kleiman.

Cursul a fost organizat de către Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova, prin intermediul Centrului de Formare Continuă, în parteneriat cu fundația germană Eberhard Schöck şi cu Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova.

Articol adaugat de: Galina Garaba