Ministrul Tineretului şi Sportului în Capitala Tineretului



Ministrul Tineretului şi Sportului în vizită la SorocaAstăzi, 15 aprilie 2014, în cadrul Capitalei Tineretului a avut loc o întreverede cu Ministrul Tineretului şi Sportului, Octavian Bodişteanu, în incinta Palatului de Cultură a oraşului Soroca. La întâlnire au fost prezenţi Preşedintele Raionului Soroca, Victor Său, şeful-adjunct al Oficiului teritorial Soroca al Cancelariei de Stat, Igor Grosu, reprezentanţi ai Centrului de Resurse pentru Tineret DACIA, sportivi, profesori de educaţie fizică şi tineri.

În cadrul întrevederii, Ministrul a enumerat succesele sportului moldovenesc, atât la nivel naţional, cât şi internaţional, şi a anunţat că urmează să viziteze mai des oraşul Soroca, Capitala Tineretului din acest an. “Scopul vizitei noastre este să cunoaştem problemele cu care vă confruntaţi la nivel local pe de o parte, iar pe de alta, să identificăm soluţii concrete de rezolvare”, a spus Octavian Bodişteanu.

Preşedintele Raionului Soroca, Victor Său a menţionat că, de mai mult timp se discută despre crearea unui complex multifuncţional în oraşul Soroca, unde s-ar putea practica toate tipurile de sport. 

La ora actuală sportul la nivel local se menţine datorită antrenorilor, care cândva au atins anumite performanţe şi la moment antrenează doritorii. Iurie Todirean, maestru în sport de clasă internaţională, a spus că tot mai mulţi tineri aleg să practice sportul. 

“Atâta timp cât sportivul este sub aripa antrenorului, acesta se dezvoltă şi atinge un anumit nivel, însă în continuare, din păcate nu are unde creşte, şi este nevoit să caute perspective în altă parte. În acest context, trebuie să găsească soluţii, atât administraţia publică locală, cât şi ministerul de resort, pentru a le oferi sportivilor condiţii de lucru acasă” spune antrenorul Iurie Todirean. În opinia sa, sportivii moldoveni au performanţe bune la toate probele de sport, şi anume lipsa de susţinere financiară îi împiedică să tindă spre rezultate mai mari. Sportul necesită sacrificii, atât în ce priveşte regimul alimentar, cât şi în condiţiile de lucru.

Preşedintele Raionului Soroca a reamintit că la data de 29 aprilie curent, în Piaţa Libertăţii din oraşul Soroca va avea loc un concert consacrat rezultatelor obţinute de Guvern pe plan extern, şi anume legat de liberalizarea regimului de vize.

La manifestaţie sunt invitaţi toţi cetăţenii şi locuitorii raionului Soroca.