Baniimei.md- inovația care are grijă să știi ce impozite plătești



La data de 18  martie s-a lansat proiectul inovațional Baniimei.md. Astfel, fiecare cetățean își poate calcula singur care este contribuția sa în Bugetul Statului.

Utilitatea proiectului constă în faptul că utilizatorii pot sa verifice cât constituie impozitele și taxele pe care le achită, dacă contabilul le calculează corect și ce concediale trebuie să i se acorde. La fel, cei care vor să achiziționeze o mașină de peste hotarele țării pot accesa Baniimei.md pentru a calcula câți bani vor trebui să scoată din buzunar pentru devamare.

Primii pași au fost realizați în timpul celor 48 de ore ale Social Innovation Camp Moldova 2013 eveniment organizat de MediaPoint la care s-a lucrat intensiv. Apoi, la aproximativ o lună înainte de lansare, echipa a revenit la definitivarea conceptului și revizuirea datelor și coeficienților de calculare a rezultatelor.

Chiar dacă nimeni dintre cei 5 băieți care au lucrat la lansarea proiectului, nu au cunoștințe temeinice în contabilitate, aceasta nu a fost un impediment pentru funcționalitatea site-ului Baniimei.md.

”O problemă mare a fost că în echipă nu aveam vreo persoană de profesie contabil. Noi fiind programatori, web designeri a fost ceva mai greu să găsim legislați și să înțelegem cum se calculează tot. Dar ne-am descurcat și credem că proiectul este unul de încredere și e cu adevărat util pentru cei care vor să știe cum le este partajat salariul” afirmă liderul echipei, Dan Iftodi.Tu ce sumă din banii tăi plătești statului? Vezi aici.

Imagini și date despre Proiectul Baniimei puteți găsi:

www.Baniimei.md  

http://sicamp.md/baniimei-md-inovatia-care-are-grija-sa-stii-ce-impozite-platesti/#more-1585

http://dan.iftodi.com/2014/03/baniimei-proiect-dezvoltat-in-cadrul-sicamp-2013/

Articol adaugat de: Loredana Muntean
Alte articole de la acest autor: