Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 10960

Împreună dăruim bucurie



Adevărata caritate este dorința de a fi folositor celorlalți, fără a avea gândul de a primi o recompensă.

Sâmbătă, 1 martie, voluntarii Misiunii Sociale „Diaconia” au sărbătorit „Ziua voluntarilor”, care a devenit deja o tradiţie. Evenimentul s-a desfăşurat sub genericul Voluntariatul între tradițional și modern, la careau participat echipele de voluntari din cele 5 centre parohiale și grupul din Chișinău care și-a asumat rolul de  gazdă.

Una dintre condiţiile sărbătorii a fost purtarea articolelor vestimentare cu elemente tradiţionale.

Fiecare grup de voluntari s-a prezentat ca o entitate printr-un număr artistic. Astfel, prin cântece, dansuri, scenete, ei au adus aproape de public activitățile pe care le realizează la Centrul de unde vin.

Acest eveniment a fost o ocazie favorabilă de a le mulțumi voluntarilor pentru implicarea activă în proiectele și activitățile inițiate de Misiunea Socială „Diaconia” și de centrele parohiale.

În acest scop, grupurilor de voluntari li s-au acordat diplome și trofee: echipa de voluntari din Centrul „Sf. Vasile cel Mare” s. Cania, r-nul Cantemir a fost premiată pentru  că sunt CEL MAI ACTIV grup de voluntari, echipa din Centrul „Sf. Stelian” s. Feteşti, r-nul Edineţ, premiată pentru că sunt CEL MAI MARE grup de voluntari, voluntarii din Centrul „Maria Magdalena” s. Roşu, r-nul Cahul – pentru că reprezintă CEL MAI TÂNĂR grup, echipa de voluntari din Centrul „Misericordia” , s. Coşcalia, r-nul Căuşeni, premiaţi pentru faptul că sunt grupul de voluntari CARE LEAGĂ COMUNITATEA, CEL MAI INGENIOS grup de voluntari a fost numită echipa din Centrul „Manfredi” or.Cahul, iar grupul Young Diaconia din Chişinău a fost premiat ca fiind cel mai creativ grup de voluntari.

Igor Belei, directorul Misiunii Sociale „Diaconia”: „Iniţial Diaconia activa ca un grup de voluntari, după care cuvintele despre milostenie au început să fie transpuse în realitate și înfăptuite. Mulțumesc fiecărui grup de voluntari pentru felul cum se implică în comunitate.”

Nadejda Florea, coordonator de proiect: „Îmi doresc să devenim un echipă mare şi mai ingenioasă, să fim un liant și mai puternic al comunității.”

Mihaela Budescu, coordonator local: „Ne-am pregătit temeinic pentru această zi: am găsit costume tradiționale, am croșetat mărțișoare, am învățat prezentarea, aducând capitalei dansul popular din sudul Basarabiei.”

Mariana Daghi, voluntar, Cahul: „Voluntariatul arată puterea vindecătoare a credinței în Dumnezeu și a cuvintelor spuse din inime curate.”

Spre finalul sărbătorii, toți voluntarii au participat la un flashmob în care, timp de câteva minute, prin intermediul dansului, au redat firea unui voluntar, cel care se dăruieşte pentru binele comunităţii.

Misiunea Socială „Diaconia” întruneşte 340 de voluntari care se implică în diferite proiecte. Ei desfăşoară activităţi de educaţie destinate copiilor(animaţie, ajutor la pregătirea temelor pentru acasă),  asistă la domiciliu bătrânii, organizează Tabere de vară, se implică în cadrul Cantinei sociale mobile, unde echipa de voluntari oferă o porţie de hrană gratuit persoanelor nevoiaşe, iar beneficiarii care nu se pot deplasa, primesc prânzul la domiciliu.

Jos pălăria în fața voluntarilor, care şi-au propus să fie schimbarea pe care o văd în lume!

Persoană de contact:

Maria Gribiniuc

Asistent PR&Fundraising

Tel.:(+373 22) 46-32-28

        (+373 22) 46-32-34

e-mail: office@diaconia.md

            pr@diaconia.md

www.diaconia.md

Facebok: Diaconia Moldova