Trainerii implicaţi în Programul de Instruire Lingvistică pentru Minorităţile Naţionale din Republica Moldova 2013-2016 vor fi instruiţi la ANTEMANTEM desfăşoară sâmbătă, 22 februarie 2014, o activitate de formare continuă a trainerilor implicaţi în Programul de Instruire Lingvistică pentru Minorităţile Naţionale din Republica Moldova 2013-2016, finanţat de către Înaltul Comisar pentru Minorităţi Naţionale OSCE (Haga).

În cadrul training-ului participanţii vor fi informaţi atât despre condiţiile bunei desfăşurări a proiectului cât şi despre metodele interactive de predare a limbii române pentru alolingvi, încurajându-se astfel schimbul de bune practici pentru trainerii noi din echipa ANTEM. La seminar vor mai fi prezenţi şi profesorii invitaţi de DGÎTS, cu care ANTEM a semnat un parteneriat oficial de colaborare în luna decembrie 2013.

Programul de Instruire Lingvistică pentru Minorităţile Naţionale din Republica Moldova 2013-2016, cu suportul financiar al Înaltului Comisar pentru Minorităţi Naţionale al OSCE (Haga), este implementat în localităţile Chişinău, Comrat, Taraclia, Cahul, Cantemir, Briceni, Râşcani, Drochia, Donduşeni, Ocniţa, Bălţi. Astfel peste 500 de alolingvi beneficiază de cursuri gratuite de studiere a limbii române, la nivelul A1-A2, B1 şi B2 în conformitate cu standardele europene.