Ziua Mondială a Bolnavului: O oportunitate de merge în întâmpinarea unei persoane bolnave



11 februarie este Ziua Mondială a Bolnavului. Ea a fost introdusă de către Papa Ioan Paul al II- ca o modalitate pentru credincioși și necredincioși de a face ceva pentru oameni bolnavi, prin rugăciuni și acțiuni concrete. Această zi coincide cu comemorarea Fecioarei de la Lourdes. În această zi, organizațiile religioase vor oferi bolnavilor medicamente, alimente, și îndrumare spirituală. Ziua Mondială a Bolnavului a fost celebrată pentru prima dată pe 11 februarie 1993 și din acea acea dată, este comemorată în fiecare an, în întreaga lume.

Este important pentru toată lumea să înțeleagă că oamenii bolnavi pot să se simtă excluși și ar putea avea sentimentul că omit ceva important. Acesta este ocazia pentru a crea conexiuni puternice de solidaritate între cei sănătoși și bolnavi, foarte importante pentru a le permite să rămână în contact cu realitatea. Tot ceea ce permite oamenilor bolnavilor de a fi ascultat și recunoscut este extrem de important. Este o ocazie de a reflecta asupra sensului durerii și datoria creștină de a-și asuma responsabilitatea pentru persoanele care sunt bolnavi, dar , de asemenea, pentru cei care îi ajută.

Pentru a face ceva în această zi este de a recunoaște faptul că oamenii chiar dacă sunt diferiți prin limba vorbită, culoare și medii culturale pot fi uniți într-o credință unică și să intervină acolo unde există suferință umană. Chiar dacă această zi are o semnificație deosebită pentru comunitatea creștină, nu este necesar de a avea convingeri religioase sau cele diferite de a face ceva pentru oameni bolnavi în această zi specială. Este important de a aduce ajutor și compasiune oamenilor bolnavi, chiar si cea mai mică acțiune contează! Mulți oameni ar putea crede că nu sunt preocupați de acest lucru, deoarece ei nu sunt bolnavi sau că nu știu pe cineva care este, dar să te pui în locul altcuiva este primul pas pentru a înțelege ceea prin ce trec acești oameni. Vreai să faci mai mult?

TELEFONEAZĂ un bolnav!

VIZITEAZĂ un bolnav!

FII VOLUNTAR în îngrijirea unui bolnav!

DONEAZĂ pentru îngrijea unui bolnav!

Cum?

Echipa MRC Caritas Moldova îți este la dispoziție! Noi suntem o organizație de caritate care promovează valorile toleranței și milei creștine. 445 de bolnavi la pat, anual sunt îngrijiți de surorile medicale din Centrele Medico-Sociale din 5 regiuni din Moldova prin Misiunea noastră. Cu 150 de lei poți asigura o vizită la domiciliu după necesitatea fiecărui, care include: măsurarea tensiunii, glucozei, pansamente etc. Ajutorul tău încurajează un bolnav!