CIDC isi va deschide o reprezentanta in Moldova



Comitetul International al Diplomatiei Civice (CIDC) este o retea de organizatii obstesti care activeaza in domeniul relatiilor internationale si interetnice. De asemenea, CIDC intruneste un grup de persoane care si-au adus aportul la dezvoltarea diplomatiei nationale. CIDC are o retea vasta de filiale in Azerbaidjean, Armenia, Bielorusia, Georgia, Kazahstan, Kirghizia, Letonia, Lituania, Tadjikistan, Ucraina, regiunea Abhazia, regiunea Adjaria, Federatia Rusa, Bulgaria, Germania, Italia, Sudan, SUA, Finlanda, America Centrala, Japonia si Africa de Sud.

In viitorul apropiat in Moldova va fi deschisa o reprezentanta a CIDC. In prezent, pe teritoriul Moldovei, interesele CIDC sunt reprezentate de catre reprezentantul special al CIDC in RM Dn. Igor Gavrilov. CIDC are scopul de a contribui la dezvoltarea increderii, pacii, cooperarii si prieteniei dintre popoare; la prevenirea si solutionarea conflictelor internationale, interetnice si confesionale prin utilizarea metodelor diplomatiei civice. De asemenea, CIDC contribuie la apararea drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului; contribuie la transformarea Culturii razboiului si a violentei in Cultura Pacii, non-violentei si a dialogului.

„Scopul de baza al CIDC in Moldova este consolidarea tuturor fortelor cointeresate in instaurarea pacii in Moldova, considera Igor Gavrilov. Noi invitam spre colaborare organizatiile si persoanele fizice care nu sunt indiferente fata de viitorul statului nostru".

Filiale ale CIDC Moldova vor fi create in Chisinau, Comrat si Tiraspol.


Diko  Nikolae,

Presedintele CIDC din Federatia Rusa

 

Buletin Promo-LEX