Modulul II de training ”Principii de bună guvernare, strategia și managementul în ONG-uri”



Vineri și sîmbătă, 24-25 ianuarie 2014, Centrul de Asistență Juridică pentru Persoane cu Dizabilități(CAJPD) în cooperare cu Centrul de Reabilitare şi Consiliere pentru Copii şi Tineri cu Dizabilităţi mentale şi fizice de Dezvoltare "OSORC" din Tiraspol, au desfășurat cel de-al doilea modul de training întitulat " Principii de bună guvernare, strategia și managementul în ONG-uri".

Evenimentul a fost realizat în incinta Hotelului Villa Verde (str. Grenoble 110, mun. Chișinău), în cadrul proiectului „Dialogul dintre persoanele cu dizabilităţi de pe ambele maluri ale Nistrului", realizat grație asistenţei Programului „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii", finanţat de Uniunea Europeană, co-finanţat şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.

Modulul, a cuprins subiecte ce țin de modalitățile de înlăturare a barierelor existente în realizarea unei monitorizări eficiente a planului de acțiuni și a strategiei de implementare a proiectelor în cadrul ONG-urilor. La fel în cadrul acestui modul, participanții au avut ocazia să efectueze unele vizite de lucru la mai multe ONG-uri active în domeniul dizabilității, localizate în Chișinău.

Avînd o particularitate aparte, participanții, au declarat că acest seminar este util pentru ei, pentru cei care lucrează într-o echipă a unei organizații non-guvernamentale, întrucît totul pornește de la stabilirea responsabilităților fiecăruia în parte și pînă la stabilirea politicilor și a procedurilor în cadrul organizației.

"Consider că astfel de traininguri sunt foarte necesare în efortul pe care îl depunem noi spre schimbarea în bine a situației persoanelor cu dizabilități atît în Republica Moldova cît și în stînga Nistrului. Acest schimb de experiențe ne fac să preluăm unii de la alții diferite idei inovatoare de depășire a anumitor bariere, cum ar fi spre exemplu scrierea și realizarea anumitor proiecte." – a menționat Cosogorova Olga, reprezentanta Centrului de Reabilitare și Consultanță OSORC din or. Tiraspol.

Trainerii care au instruit participanții, reprezentanți ai ONG-urilor persoanelor cu dizabilități din ambele maluri ale Nistrului, au fost experții Tatiana Țarelunga și Stela Jerepțov, de la Centrul de Instruire si Consultanta Organizațională (CICO). Rolul acestora a fost de a contribui la dezvoltarea acestor organizaţii, în ONG-uri durabile, de performanţă, cu principii de bună guvernare, oferindu-le diferite soluţii manageriale inovative şi profesioniste.

Centrul de Asistenţă Juridică pentru Persoane cu Dizabilităţi este o organizaţie neguvernamentală care apără şi promovează drepturile persoanelor cu dizabilităţi în Moldova.

Persoana de contact:
Mariana Țîbuleac,
Coordonator Relații Publice, CAJPD
Tel/Fax: 22 – 28 70 90
info@advocacy.md