„O familie fericită - o lume mai bună!” pentru 15 elevi din Liceul Teoretic „Ion Creanga”, Făleşti



La 15 noiembrie curent, echipa educatorilor de la egal la egal din Liceului Teoretic Ion Creanga” în parteneriat cu Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor din oraşul Făleşti şi cu susţinerea asistentei medicale din liceu, a desfășurat o lecție informativă despre planificarea familiei, rolurile de părinte şi cele mai importante aspecte ce ţin de o sarcină sănătoasă.

 La această activitate au participat 15 elevi din clasa a X. Fiecare participant a fost încurajat să fie cât mai deschis şi să pună întrebările la care nu are încă un răspuns.

 S-a observat că tinerii au dorinţa de a învăța, dar sunt timizi atunci când li se oferă posibilitatea de a pune întrebări directe.

 La finele lecției, tinerii au primit broșurile campaniei pe care le-au luat acasă să le diuscute cu părinţii şi bunicii lor.

* * *

Aceasta activitate se încadrează în Campania de informare „O familie fericită - o lume mai bună!”, care se desfășoară în cadrul Proiectului moldo-elveţian „Modernizarea sistemului de perinatologie în Republica Moldova”‚ componenta „Comunitate”‚ implementată de Asociaţia Obştească „Progres prin Alternativă” în colaborare cu Institutul Tropical şi de Sănătate Publică din Basel‚ Elveţia.

Acțiunea este susţinută de Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare în Moldova (SDC).