10 Decembrie- Ziua Intrenațională a Drepturilor Omului



În fiecare an, la 10 decembrie, în lumea întreagă este sărbătorită Ziua Internaţională a Drepturilor Omului. Anume în această zi, 65 de ani în urmă a fost aprobată Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, primul articol consemnând că “toate fiinţele umane se nasc libere şi egale în demnitate şi în drepturi”.

Cu această ocazie, Coaliţia Nediscriminare, pe parcursul a ca organizat diferite concursuri, întrebări, eseuri, poezii,desene etc. Și în acestă zi, de 10 decembrie se va organiza un coffee break cu participanții. Cu părere de rău, în Rep. Moldova drepturile omului continuă să fie încălcate sistematic, cel mai des persoanele fiind discriminate sau torturate. În opinia cetăţenilor, aceştia sunt privaţi deseori de dreptul la un trai decent, dreptul la muncă, dreptul la o educaţie echitabilă şi dreptul la servicii publice de sănătate. Mai mult chiar, experţii sunt de părere că avocaţii moldoveni nu au pregătirea necesară în domeniul drepturilor omului şi necesită o pregătire suplimentară în domeniu.

Coaliția Nediscriminare vă reamintește că dacă ați fost discriminat nu ezitați să ne sunați la Linia Nediscriminare 0 8003 8003

 

Coaliția Nediscriminare