Au fost desemnați câștigătorii Concursului Filmului de scurt metraj în cadrul Campaniei „16 zile de acțiuni împotriva violenței asupra femeii”



IMG 5424 - CopyLa 9 decembrie 2013 a avut loc Gala de premiere a câștigătorilor Concursului Filmului de scurt metraj în cadrul Campaniei „16 zile de acțiuni împotriva violenței asupra femeii".

Câștigătorii concursului desemnați de juriu sunt:
Locul I – Pietraru Victor,
Locul II - Bejinaru Valeria,
Locul III – Gușan Adrian.

Gala de premiere a fost deschisă de către Victoria Melnic, rectorul Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice, care a subliniat necesitatea eliminării fenomenului violenței în familie din societate și a salutat implicarea studenților într-o campanie socială de sensibilizare a opiniei publice pe acest subiect.

La evenimentului au fost proiectate cele nouă filme participante în concurs, iar după deliberarea juriului au fost desemnați și premiați câștigătorii.

"Ideea aceste Campanii de sensibilizare a opinie publice pe problema violenței în familie și a activităților pe care le-am desfășurat aparține echipei Promo-LEX, neavând o susținere financiară ne-am implicat voluntar, deoarece lucruri frumoase pot fi realizate inclusiv fără a aștepta remunerare financiară, important este să participăm, să contribuim, să ne implicăm în soluționarea problemelor care ne înconjoară", a menționat Ion Manole, Director executiv, Asociația Promo-LEX.

Mulțumiri și un mesaj de încurajare pentru tineri a venit din partea lui Ion Bodrug, Șef al Inspectoratului General al Poliției: "Numai cu un efort comun vom reuși să combatem fenomenul violenței în familie, dar mai ales prin implicarea tinerilor ei sunt cei care trebuie să discute și să transmită mesajul non violențe".

"Cinematografia uneori face gafe, umple ecranele cu violență și cu fel de fel de lucruri așa mai spectaculoase, iar după aceea spectatorii mai neinițiați sau mai slabi de fire încep să emită ceea ce văd pe ecran. Tot așa începem invers să facem ceva pe ecran ca să atragem atenția și să rezolvăm aceste probleme absolut anacronice pentru secolul nostru cum ar fi violența împotriva femeii", a declarat Vlad Druc, regizor, Șef Catedra Multimedia, Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice.

Premiile au fost acordate de către Întreprinderea de Stat "Cartuș" și au constat în: locul I - o tabletă electronică, locul II - un hard portabil și locul III - un stick de memorie USB.

Evenimentul este parte componentă a activităților realizate în cadrul campaniei sociale de prevenire și combatere a violenței în familie implementate de Asociație Promo-LEX și Inspectoratul General al Poliției în perioada 25 noiembrie – 10 decembrie 2013.

Pentru mai multe detalii, contactaţi: Carolina Bondarciuc, Ofițer de presă: GSM 069637849, Tel/Fax (+373 22) 450024, e-mail pr@promolex.md.