Filmul împotriva violenței asupra femeii



IMG 5377La 03 și 04 decembrie 2013 au avut loc două serate de vizionare în cadrul Campaniei „16 zile de acțiuni împotriva violenței asupra femeii". La evenimente au fost proiectate cele 9 filme de scurt metraj lucrări ale studenților anul II, Catedra Multimedia, Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice și s-au purtat discuții pe marginea fenomenului violenței în familie.

Seratele au avut loc la în cadrul instituțiilor de învățământ superior în mun. Cahul și Bălți, Universitatea de stat "B.P Hasdeu" și respectiv Universitatea de stat "Aleco Russo"și au adunat peste 250 de tineri.

Cu mesaje de prevenire și combatere a violenței în familie au venit organizatorii evenimentelor Asociația Promo-LEX și Inspectoratul General al Poliției.

În cadrul discuțiilor libere studenții au pus întrebări legate de cauzele violenței în familie, metodele de protecție a victimelor, pedepsirea agresorilor, unde pot primi ajutor atât victimele cât și agresorii. De asemenea tinerii au fost informați despre cadrul normativ care reglementează problema violenței în familie, cine sunt subiecții violenței în familie, autoritățile abilitate prin lege cu prevenire și combaterea fenomenului, măsurile de protecție și executarea acestora, dar și despre activitatea societății civile, în special a Asociației Promo-LEX pe acest segment.

Filmele proiectate la evenimente participă în Concursul lansat de Asociația Promo-LEX și Inspectoratul General al Poliției, iar trei dintre ele care au transmis mesajul cel mai clar și într-un mod original vor fi premiate. Vă invităm să vizionați filmele/spoturile și să apreciați pe cel care v-a plăcut cel mai mult. Acestea pot fi găsite pe pagina de Facebook și Youtube a Asociației Promo-LEX.

Pentru mai multe detalii, contactaţi: Carolina Bondarciuc, Ofițer de presă: GSM 069637849, Tel/Fax (+373 22) 450024, e-mail pr@promolex.md