Asociația „MOTIVAȚIE” din Moldova invită la cea de-a 4-a ediție a Ecoului Festivalului de Film „Filme fără bariere”



Scopul principal pe care și l-a pus Asociația „MOTIVAȚIE” din Moldova este integrarea persoanelor cu dizabilități în societate prin sensibilizarea opiniei publice.

Din acest motiv, pentru a promova obiectivul propus, Asociația organizează Festivalul de Film „Filme fără bariere” la fiecare doi ani. Scopul evenimentului este de a sublinia problemele cu care se confruntă persoanele cu dizabilități în viața de zi cu zi, cum acestea sunt depășite și de a motiva persoanele cu dizabilități din Moldova să fie mai active și mai implicate în viața socială prin promovarea exemplelor pozitive ale persoanelor cu dizabilități care și-au depășit problemele și se comportă ca membri cu drepturi și obligații depline ale societății. În acest an festivalul este deja la cea de-a 4-a ediție. În cadrul evenimentului vor fi difuzate filme care sunt premiante la festivalul internațional „Filme fără bariere”, care este organizat de către asociația obștească „Perspectiva” din Moscova. Filmele reflectă diverse aspecte ale vieții persoanelor cu dizabilități, acestea sunt produse în Rusia, Franța, SUA, Marea Britanie și alte state. De asemenea vor fi difuzate filme făcute de regizori moldoveni, care ating tema persoanelor cu dizabilități. Astfel, vor fi difuzate atît filme artistice („Etajul 2”), cît și filme documentare sau emisiuni despre persoanele cu dizabilități din Moldova („Și eu pot să muncesc”, „Drumul Lenuței”, „Viața merge mai departe”, etc.)

O informație mai detaliată despre acest eveniment poate fi primită la conferința de presă, care va avea loc în data de 27 noiembrie 2013, cu începere de la 12:00, în incinta Agenției de Presă „News Moldova”.

La eveniment sunt invitați toți doritorii. Festivalul de Film „Filme fără bariere” va fi organizat în incinta cinematografului „Gaudeamus” (str. V. Alecsandri 4), în data de 29 noiembrie 2013, între orele 10:00- 17:30. Intrarea este liberă. 

Pentru informații adiționale, nu ezitați să contactați:

 

Elena Raţoi

Coordonator Relații cu Publicul

tel/fax: 022 66-13-93                       

gsm: 060610005   

e-mail: elena@motivation-md.org