Habitat For Humanity - Construind Case - Construiesti Sperante



Habitat for Humanity in actionAstazi o sa va relatez despre o alta organizatie non-profit care a schimbat spre bine milioane de vieti, oferind posibilitate celor defavorizati de a beneficia de o locuinta decenta.  

Habitat for Humanity este o miscare crestin-ecumenica, non-profit care construieste si reabiliteaza locuinte pentru familii defavorizate. 

Organizatia a fost fondata in 1976 in SUA de catre Millard si Linda Fuller şi a revolutionat la nivel mondial conceptele de locuinta sociala, de voluntariat si de implicare sociala a comunitatilor locale. Habitat cheama toti oamenii, indiferent de statutul lor social sau economic, sa lucreze impreuna.

La inceputul lunii noiembrie, Habitat for Humanity a marcat un alt eveniment important pentru istoria organizatiei, ridicand peretii celei dea 800.000-a locuinte. Din 1976 si pana in prezent, mai mult de 4 milioane de oameni din intreaga lume au beneficiat de un adapost decent in conditii de siguranța. 

Si totusi, cum functioneaza aceasta organizatie? Prin munca voluntara si donatii de bani si materiale Habitat construieste si reabiliteaza case simple, decente cu ajutorul voluntarilor si a familiilor beneficiare. Casele Habitat sunt "vandute" familiilor partener la pret fara de profit. Platile se acumuleaza intr-un fond care este folosit pentru a construi sau renova mai multe case. Toti cei care au beneficiat de locuinta Habitat devin la randul lor voluntari si participa colectiv la construirea locuintelor noi. 

Habitat construieste foarte multe locuinte in Africa, au fost alaturi de haiteni in 2010, iar acum sunt in insulele Filipine pentru a-i ajuta pe localnici sa reduca urmarile taifunului Haiyan. 

Desi Habitat for Humanity are filiale in peste 80 de tari ale lumii, nu este prezenta in Moldova. Ce pacat. In trecutul nu prea indepartat si moldovenii de la tara obisnuiau sa participe la claca si sa rezolve multe necesitati ale comunitatii lor cu eforturi comune. Ce minunat ar fi sa reinoim traditia noastra seculara, si sa-i ajutam impreuna pe cei care au nevoie de sustinere. 

Afla mai multe despre Habitat: http://www.habitat.org/eurasia

Urmareste activitatea lor pe Facebook: https://www.facebook.com/habitat