Câștigă un zâmbet perfect cu Business Game! Află istoria lui Ion



Ion JalbăDupă două săptămâni, Business Game a revenit cu un nou joc economic. De această dată suma pusă în joc a fost de 500 lei. Spre deosebire de jocurile anterioare, unii participanți au ținut cont de câteva sfaturi publicate de organizatori pe pagina de Facebook. Astfel, strategiile au fost mult mai diversificate comparativ cu edițiile precedente, participanții alegând să schimbe frecvent portofoliul, vânzând și cumpărând acțiuni la diferite companii.

Per ansamblu, companiile din comerț și băncile comerciale au fost unicile care au înregistrat constant venituri, în timp ce companiile din agricultură au intrat una câte una în faliment din cauza că nu reușeau să-și vândă materia primă la un preț competitiv.

Ion Jalbă a reușit o performanță unică până acum: el a devenit unicul acționar la compania ce înregistrat cel mai mare capital propriu, la sfârșitul celor 4 etape de joc. Într-o anumită măsură, el a profitat de deciziile greșite dpv a adversarilor, dar și de conjunctura pieții. De asemenea, el a fost printre puținii ce a ales să investească într-o singură companie și să-și păstreze participarea în acea companie până la sfârșit. Astfel, el a obținut tot premiul de 500 lei pus în joc. La sfârșitul jocului, Ion ne-a spus că îl înțelege pe Petru Ciobanu și anume a descoperit enigma zîmbetului pe care Petru l-a afișat la încheierea jocului precedent. Amintim că atunci Petru a câștigat 1680 lei din 2000 puși în joc.

Următoarul joc Business Game va avea loc pe 20 noiembrie 2013, la ASEM, bl. B, 104, începând cu 18:15. Premiul mare va fi de 2000 lei.

De asemenea, încurajăm fetele să participe la Business Game. O fată va achita doar 50% din participare dacă vine cu un băiat (sau invers :) ). Înregistrează-te aici și vei fi contactat(ă) de coordonatoare Business Game. www.tinyurl.com/busgamemd 

Mai jos prezentăm și schema jocului:

Inițial, toți participanții, în calitate de investitori, procură acțiuni de la 10 companii. Apoi se stabilesc administratorii companiilor (investitorii cu cele mai multe acțiuni) și se desfășoară 4 etape, care se desfășoară conform acestei scheme: